Με επίκεντρο τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, τοπικές αρχές, φορείς και πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τη ζωτική σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
Ένα ηχηρό μήνυμα ζωής, αλληλεγγύης και ουσιαστικής ενημέρωσης στάλθηκε από την Κρέστενα, στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Με επίκεντρο τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, τοπικές αρχές, φορείς και πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τη ζωτική σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων , αρχικά η αντιδήμαρχος κ. Αθανασία Κουσκουρή αφού μετέφερε χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου, επεσήμανε με έμφαση ότι η πρόληψη σώζει ζωές και αφορά όλες τις γυναίκες. « Ο δήμαρχος και η Δ.Α. μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας που είναι το «Κέντρο Κοινότητας», η «Βοήθεια στο Σπίτι» και το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι καμία γυναίκα στην περιοχή μας δεν θα είναι μόνη και αβοήθητη στο δύσκολο αυτό αγώνα» τόνισε η κ. Κουσκουρή.
Παράλληλα ευχαρίστησε όλα τα παρευρισκόμενα στελέχη από τις υπηρεσίες και τις δομές του Δήμου, καθώς και στο πρόσωπο της διοικήτριας κ. Αριστέας Παπαδοπούλου τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων που, όπως είπε, πάντα δίνει το παρόν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Από την πλευρά της η διοικήτρια του Γ.Ν. Κρεστένων αναφέρθηκε στις δράσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια για την ενημέρωση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, με ενημέρωση για την πρόληψη της νόσου, ροζ περίπατο, κλινική εξέταση κ.α., ενώ συγχρόνως ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τα στελέχη του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, για την συμπαράσταση και για τη βοήθεια που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια.
Να τονιστεί ότι για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα 10:00-13:00 θα γίνει στη Ν.Μ. Κρεστένων κλινική εξέταση και ψηλάφηση μαστών από τη μαιευτήρα, γυναικολόγο, ογκολόγο κ. Ελένη Βασιλοπούλου.
Τοποθετήσεις γύρω από το σοβαρό θέμα του καρκίνου του μαστού έγιναν από τις μαίες κ.κ. Ελένη Φωτεινοπούλου και Μαρία Στρουμπάκου.
Νωρίτερα από τα στελέχη της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων έγινε ροζ περίπατος εντός της πόλης (καταστήματα, λαϊκή αγορά κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου του Μαστού, που έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο στις 25 του Οκτώβρη.
Στην εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Κρεστένων συμμετείχαν η εντεταλμένη σύμβουλος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Βασιλική Κοτσοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δήμητρα Ζαφειροπούλου και Αντωνία Νανοπούλου, εκπρόσωποι φορέων και αρχών, υπηρεσιακοί παράγοντες και κάτοικοι της περιοχής.
Πηγή: patrisnews.com

