ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Καιρός - Λαγουβάρδος: «Υπομονή σε 6 μήνες έχουμε Χριστούγεννα» 7 Βαθμούς πάνω η θερμοκρασία στην Πάτρα-

Τις καιρικές συνθήκες με την παράλογη για την εποχή ζέστη σχολίασε ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σχόλιό του για τις αποκλίσεις στις θερμοκρασίες κατά τόπους σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Πόσο υψηλές είναι οι θερμοκρασίες;

Όπως αναφέραμε και σε πρόσφατη ανάρτηση, σχεδόν όλες τις ημέρες του μήνα, οι θερμοκρασίες στη χώρα μας είναι σχεδόν παντού υψηλότερες των κανονικών τιμών. Τις τελευταίες 4 ημέρες, λόγω του ισχυρού μελτεμιού, οι μεγαλύτερες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές σημειώνονται στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει τις αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών την Τρίτη 25 Ιουνίου, όπου διακρίνουμε αποκλίσεις έως και 7 βαθμών υψηλότερες από τους μέσους όρους της δεκαετίας 2010-2019 (π.χ. στην Πάτρα, Μεγαλόπολή, Νευροκόπι) . Αντιθέτως στο Αιγαίο οι αποκλίσεις είναι ελαφρώς αρνητικές (π.χ. Τήνος, Πάρος) και κάπως έτσι θα κυλίσει η κατάσταση μέχρι το τέλος αυτού του πολύ ζεστού μήνα.

Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα του μήνα (12-13 Ιουνίου) οι θετικές αποκλίσεις σε ορισμένες περιοχές είχαν φτάσει στους 12-13 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές.

https://www.newsbomb.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το όραμα της επιστροφής στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 28 χρόνια παραμένει κάτι παραπάνω από ζωντανο για την εθνική Γερμανίας. Η οικοδέσποινα του Euro 2024 σήκωσε με χαρακτηριστι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η εθνική Ιταλίας ταξίδεψε στα γήπεδα της Γερμανίας με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που πήρε το καλοκαίρι του 2021, στο πλαίσιο του Euro 2020, όμως προσ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ελβετία είναι η πρώτη φιναλίστ στους "8" του Euro 2024, καθώς επικράτησε 2-0 της Ιταλίας στο Βερολίνο. Οι παίκτες του Μουράτ Γιακίν με κορυφαίο τον Ρουμπέρν Βάργκας, ήταν ανώτερο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ και δείχνει ασταμάτητος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διάρκεια του Πανελληνί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», σχετικά με το περιστατικό κακοποίησης 15χρονου από τον πατέρα και τον θείο του, καθώς, όπως αναφέρεται από δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή Ναυάγιο της Επανομής το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6), ένας 33χρονος.;Όπως αναφέρει ο ANT1, για τη δυσχερή θέση που βρισκόταν ο αλλοδαπός
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Το μεγάλο ταξίδι της Ραλλού» στην Κάτω Αχαΐα στον Πολυχώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές της παιδικής π
Image
Image

Search