ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρωτοσέλιδα

Συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία του Βασίλη Καρρά - Μουσικοί τον αποχαιρέτησαν με τραγούδια του

Με δάκρυα στα μάτια, λευκά λουλούδια στα χέρια και τους στίχους των τραγουδιών του στα χείλη, χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον Βασίλη Καρρά στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.
Λίγο μετά τις 16:30 μουσικοί με μπουζούκια και όργανα ξεκίνησαν να παίζουν τραγούδια του με πρώτο το «Νύχτα Ξελογιάστρα», το «Δεν πάω πουθενά», αλλά και Ποντιακά. Ενώ και ο κόσμος που βρισκόταν στην εκκλησία ακολούθησαν τραγουδώντας τα κομμάτια του.
Όταν έφτασε το φέρετρο, θαυμαστές και απλοί πολίτες, που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονικη απ' όλη την Ελλάδα και βρίσκονταν εκεί από τις 8 το πρωί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν: «Σήκω να μας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού».
Η οικογένεια του λαϊκού τραγουδιστή έφτασε αγκαλιασμένη στον Ιερό Ναό, με τη σύζυγό του, την κόρη του και τον αδερφό του, τραγικές φιγούρες, να δίνουν δύναμη ο ένας στον άλλο.
Φανερά λυπημένος ο αδερφός του Βασίλη Καρρά δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. «Δεν έχω κουράγιο να μιλήσω», είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι τεράστια απώλεια για το ελληνικό τραγούδι. Ήταν ένας τεράστιος άνθρωπος με ψυχή μικρού παιδιού. Εγώ προσωπικά του οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ», είπε από την πλευρά της η Λένα Ζευγαρά.
«Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος και η καλύτερη ψυχή, θα τον θυμάμαι για πάντα, του αφιερώνω το τραγούδι που είπαμε μαζί "θα σε νοιάζομαι"», δήλωσε η Άντζελα Δημητρίου.
Η Άντζελα Δημητρίου για τον Βασίλη Καρρά
«Αγαπούσε όλους τους νέους καλλιτέχνες, έδινε συμβουλές, θα τον θυμόμαστε για πάντα», είπε ο Πέτρος Ιακωβίδης.
Πέτρος Ιακωβίδης για Βασίλη Καρρά
«Δεν υπάρχουν λόγια. Όλες οι ηλικίες κλαίνε. Ο Βασίλης είναι ο άνθρωπος που έβαλε επί δεκαετίες τη νεολαία στο τραγούδι. Θα τον θυμόμαστε για πάντα», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.
Ο Αχιλλέας Μπέος για τον Βασίλη Καρρά
«Δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλονίκη, για όλους μας, του οφείλουμε αγάπη και σεβασμό», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.
Ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, για τον Βασίλη Καρρά
«Ευχομαι μέσα από την καρδιά μου όλοι οι άνθρωποι να ισορροπήσουν στη ζωή τους έτσι όπως ισορρόπησε ο εξαιρετικός συνάδελφος Βασίλης Καρράς», είπε, μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζουγανέλης.
Δηλώσεις Γιάννη Ζουγανέλη για τον Βασίλη Καρρά
«Μας την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ο Βασιλάκης. Μας έδινε την εντύπωση ότι είναι δυνατός και ότι θα το ξεπεράσει αλλά δυστυχώς έφυγε», είπε ο μαέστρος του Βασίλη Καρρά, Γιάννης Γκιούρας.
Δηλώσεις Γιάννη Γκιούρα, μαέστρου του Βασίλη Καρρα
Μετά τις 16:30, τα μπουζούκια βγήκαν από τις θήκες τους και οι μουσικοί ξεκίνησαν να παίζουν τραγούδια του μεγάλου καλλιτέχνη όπως το «Δεν πάω πουθενά», το «Νύχτα Ξελογιάστρια» και Ποντιακά, ενώ το φέρετρο αποχωρούσε από την εκκλησία.
Η σορός του μεγάλου λαϊκού βάρδου έχει τεθεί από τις 10:00 σε λαϊκό προσκύνημα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα τελειώσει νωρίς το απόγευμα στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Η εξόδιος ακολουθία έγινε από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεο, ενώ η ταφή θα γίνει στην γενέτειρα του Βασίλη Καρρά, το Κοκκινοχώρι Καβάλας την Τετάρτη στις 12:00.
Στο τελευταίο αντίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.
Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, είναι αντί στεφάνων, να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Φλόγα.

Τα προβλήματα υγείας
Τους τελευταίους μήνες της ζωής του αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας. Όπως είχε γίνει γνωστό προς το τέλος του 2022, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Τον Μάρτιο του 2022 ο Βασίλης Καρράς είχε αντιμετωπίσει πάλι ένα σοβαρό θέμα υγείας. Είχε διακομιστεί εκτάκτως στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ύστερα από έντονους πόνους στο στομάχι, ενώ τραγουδούσε σε νυχτερινό κέντρο. Έδωσε γενναία τη μάχη του. Το χτύπημα του κορωνοϊού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο οργανισμός του ήταν αδύναμος από τον καρκίνο στάθηκαν μοιραία.
Λίγες ώρες μετά τον θάνατό του, η κόρη του Ειρήνη Κεσογλίδου μοιράστηκε φωτογραφία τους στον λογαριασμό της στο Facebook. Σε αυτή πατέρας και κόρη ποζάρουν αγκαλιασμένοι, κοιτώντας ο ένας τον άλλον.
Ο θάνατος του Βασίλη Καρρά βύθισε στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα. Τους χιλιάδες θαυμαστές του, τους συναδέλφους του αλλά και τους συγχωριανούς τους. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον λαϊκό τραγουδιστή. Με τα τραγούδια του σημάδεψε γενιές και γενιές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών πήγαν στα κέντρα που τραγουδούσε για να τραγουδήσουν μαζί του επιτυχίες όπως το «Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις», τη «Νύχτα ξελογιάστρα», το «Γύρισε» και πολλά άλλα τραγούδια, συνώνυμα της νύχτας και της διασκέδασης.
Η Ένωση Εστιατόρων - Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση καλεί τα μέλη της να παίζουν αποκλειστικά τραγούδια του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, παραμονή Χριστουγέννων.
Στην ανακοίνωση επισημαίνουν πως πρόκειται για τον ελάχιστο φόρο τιμής στον κορυφαίο ερμηνευτή.
«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Άρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΟΝΤΑ !».

Follow Us

OXYGEN FM

© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search