ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για τα 200 κιλά κοκαΐνης

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους συλληφθέντες για τα 200 κιλά κοκαΐνης, μέσα σε κοντέινερ με γαρίδες, που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, τους ασκήθηκε δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση-ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών με όφελος άνω των 75.000€ στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικά, παράνομη είσοδο στη χώρα, προμήθεια ναρκωτικών για ιδία χρήση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας γίνεται λόγος για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική. Tα έσοδα από τις δραστηριότητές τους φέρεται να ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών έγινε χθες ύστερα από πληροφορίες και σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και το Λιμενικό. Εντοπίστηκαν 210 κιλά κοκαΐνης, κρυμμένα σε κοντέινερ με γαρίδες.

Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες είναι ηλικίας 48 , 36 , 64 και 54 ετών. Σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος εγκατάστασης και λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων, όπου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί 634.000 δισκία CAPTAGON. Επίσης, ο 64χρονος είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης στις ΗΠΑ για εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη.

 

ΠΗΓΗ

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ώρα που ο δημοσιογραφος της ΕΡΤ που κατηγορείται για την κακοποίηση της συντρόφου του επίσης δημοσιογράφο, μετά από καταγγελία της γυναίκας στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας και . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή Πειραιά οδηγούνται σήμερα (26/6) για να απολογηθούν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που συνελήφθησαν από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ως υπαίτιοι της . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή» μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να κλείσει το καθημερινό φύλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρός τραυματισμός ενός 4χρονου κοριτσιού από την Τουρκία, πάνω στο οποίο έπεσε καγκελόπορτα σπιτιού που νοίκιασαν μέσω της πλατφόρμας Airbnb οι γονείς του για ολιγοήμερες διακοπ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος του εργαζόμενου σε εργοτάξιο πίσσας, έξω από το Αγρίνιο, όταν μετά από έκρηξη οι φλόγες τον εγκλώβισαν σε κοντέινερ. Η μητέρα του άτυχου χειριστή μιλώντας στο Star λέει
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 38 °C σημειώθηκαν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά την Τρίτη 25/06/2024, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στα Προσφυγικά Πάτρας με 39,3 °C. Σύμφωνα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη λήξη του φετινού εργαστηρίου του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων με θέμα, «Αστικοί Λαχανόκηποι»,  τιμητικοί καλεσμένοι ήταν το ΚΑΔΠ ΜΕΑ - ΚΟΜΑΙΘΩ, όπου τα παιδιά σε ρόλο… γεωπόνου συγκό
Image
Image

Search