ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Κινδυνεύουν και ταλαιπωρούνται με ευθύνη της κυβέρνησης οι πολίτες από την έλλειψη φαρμάκων στην αγορά

"Όπως από το προηγούμενο καλοκαίρι με δήλωσή μας είχαμε επισημάνει, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές με την αβελτηρία και αδιαφορία της κυβέρνησης να προστατεύσει την κοινότητα από την έλλειψη σημαντικών φαρμάκων. Τα μηνύματα που μας έρχονται από όλη τη χώρα και οι ανακοινώσεις των συλλόγων των φαρμακοποιών μαρτυρούν την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί.

Το Δελτίο Τύπου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που αποτελεί ΝΠΔΔ του υπουργείου Υγείας, με ημερομηνία 24/1/2024, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα όλων των παραπάνω, επιτείνοντας περαιτέρω την ανησυχία, λόγω της άρσης της απαγόρευσης, χωρίς καθυστέρηση και χωρίς όριο, εξαγωγών φαρμάκων και συγκεκριμένα το γεγονός ότι «κυκλοφόρησε μεταξύ των φαρμακαποθηκών, λίστα φαρμάκων προς εξαγωγή, από συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη, η οποία περιλαμβάνει πολλά και σημαντικά φάρμακα τα οποία απουσιάζουν σταθερά από την ελληνική αγορά, καθώς επίσης και φάρμακα των οποίων η εξαγωγή μόλις επετράπη εκ νέου, και τα οποία φάρμακα συγκεντρώνονται προκειμένου να εξαχθούν άμεσα».

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει εκατόν τριάντα πέντε φάρμακα που είναι σε έλλειψη (καμία διάθεση ή εξαιρετικά χαμηλή διαθεσιμότητα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως με την φαρμακαποθήκη), δώδεκα (12) σε περιορισμένη διάθεση και πενήντα εννέα (59) σε ελεύθερη διάθεση.

Από την πλευρά μας στηρίζουμε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στις ενέργειές του σχετικά με  τον περιορισμό του παράλληλου εμπορίου των φαρμάκων σε άλλες χώρες έως ότου εξασφαλιστεί επάρκεια στην εθνική αγορά, καθώς επίσης και εναντίον της κερδοσκοπίας, όπως αναφέρεται στο εν λόγω δελτίο τύπου με  περιπτώσεις όπως η «διακίνηση ευαίσθητων φαρμάκων ψυγείου όπως Ινσουλινών, ενώ στη δεξιά στήλη, δίπλα στις ποσότητες των σκευασμάτων που ζητούνται, αναγράφονται τα ποσοστά κέρδους των χονδρεμπόρων τα οποία φτάνουν το 205%»."

*Βουλευτής Αχαΐας – Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. ΗAφή του Αγίου Φωτός, η οποία συμβολίζει τη νίκη τ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 51 ετών άφησε ξαφνικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Βέροια . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή, μετά από νοσηλεία λίγων ημερών από το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου, ο Δημήτρης Τσελιμέκης από την Πάτρα, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εορταστικό ωράριο λόγω Πάσχα θα λειτουργούν μέχρι και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (04/05), τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και τα σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια. Οι καταναλωτές μ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής: Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 - 15.00Κυριακή του Πάσχα 05/05/2024: ΑργίαΔευτέρα 06/05/2024: Αρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με θρησκευτική κατάνυξη και πλήθος πιστών η περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγγέλων – Α΄Κοιμητήριο της Πάτρας. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πιστοί συμπολίτες μας συμμετείχαν στις θρ
Image
Image

Search