ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: «Είναι ακόμα σε σοκ αλλά πλέον είναι ασφαλής», λέει η μητέρα του 15χρονου

Στο σπίτι της μητέρας του βρίσκεται ο 15χρονος μετά το εξιτήριο που έλαβε από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

«Είναι ακόμα σε σοκ αλλά πλέον είναι ασφαλής» λέει στο η μητέρα του ανήλικου. «Είμαι στο πλευρό του παιδιού εδώ και 6-7 ημέρες. Δεν έχω φύγει καθόλου. Έχω δηλώσει ότι θέλω να το πάρω το παιδί, περιμένω να μου δώσει ένα χαρτί, κάτι ότι θα είναι στα χέρια μου».

Η μητέρα περιγράφει όλα όσα της αποκάλυψε ο γιος της για τη νύχτα του ξυλοδαρμού του.

«Πήγε στο σπίτι και του δημιουργήσαν καβγά, φωνάζαν, τον χτύπησε ο μπαμπάς. Εκείνος αντέδρασε, τον έσπρωξε τον μπαμπά. Κανένας στην βία δεν κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα. Έφυγε το παιδί από το σπίτι και πήγε ζήτησε βοήθεια έξω στον κόσμο στους φίλους του δηλαδή».

Ο πατέρας του 15χρονου από την άλλη ισχυρίζεται πως ο γιος του τα προκάλεσε όλα. Πως ο 15χρονος άρχισε να τον χτυπά πρώτος και πως δεν υπήρξε κανένας άγριος ξυλοδαρμός. Κάτι που επανέλαβε σήμερα και ο ανιψιός του, μιλώντας στο Live News.

«Το παιδί αυτό το έκανε επίτηδες γιατί «τα έχει βρει» με τη μάνα. Τα άλλα παιδιά γιατί συμφωνούν ότι δεν έφταιγε ο πατέρας αλλά έφταιγε το παιδί; Γιατί η συμπεριφορά του παιδιού εκείνη τη στιγμή ήταν αλλοπρόσαλλη. Το παιδί πήγε και χτύπησε πρώτα τον πατέρα και ο πατέρας αντέδρασε».

Ενώ, ο πατέρας ανέφερε: «Την ώρα που έγινε αυτή η ένταση πέσαμε κάτω τον έπιασα από την μπλούζα να τον συγκρατήσω και σκίστηκε».

Ο ξάδελφος του 15χρονου παραδέχεται πως στην αρχή ο θείος του κράτησε σκληρή στάση απέναντι στις σεξουαλικές προτιμήσεις του γιου του χωρίς ωστόσο να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες.

«Ο θείος μου ήταν παλαιών αρχών και δεν δεχόταν το κομμάτι αυτό (της ομοφυλοφιλίας) από τα παιδιά του, ήταν κάπως σκληρός στην αρχή αλλά όχι ότι ταλαιπώρησε το παιδί, ότι το έβρισε, το βάρεσε. Ίσα- ίσα το παιδί το αγάπησε. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Αυτή τη μεριά (της ομοφυλοφιλίας) διάλεξε».

«Ακούγαμε καβγάδες»

Την ίδια ώρα, γείτονες καταγγέλλουν πως συχνά άκουγαν φωνές από το σπίτι της οικογένειας, πως είχαν γίνει ανώνυμες καταγγελίες για την βίαιη συμπεριφορά του πατέρα και τίποτα δεν είχε αλλάξει.

«Αυτός ο άνθρωπος υπήρξε πολύ βίαιος και στην γυναίκα και στα παιδιά του. Ακούγαμε σε καθημερινή βάση φωνές από αυτό το σπίτι. Όταν έπινε ένα ποτηράκι παραπάνω, γινόταν πολύ βίαιος και ξεσπούσε σε όποιον έβλεπε μπροστά του. Είτε αυτός ο άνθρωπος ήταν η σύζυγος του είτε τα παιδιά του», δήλωσε γειτόνισσα.

Μετά το διαζύγιο που πήραν το 2019, ο πατέρας ανέλαβε την επιμέλεια των παιδιών κάτι που δέχτηκε η μητέρα μετά όμως από πιέσεις.

Η γυναίκα κατήγγειλε πως υπήρξε θύμα συστηματικού ξυλοδαρμού από τον πρώην σύζυγο της κάτι που επιβεβαιώνει και στενός συγγενής της οικογένειας.

«Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το παράλογο. Αυτή η κυρία προσπαθεί να καταστρέψει τον θείο μου και να τον φέρει στα άκρα για να τον βασανίσει. Χειροδικίες υπήρχαν αλλά ήταν εν βρασμώ ψυχής. Δεν ήταν ότι μια μέρα μουρλάθηκε και πήγε και την βάρεσε. Το αν είχε φάει ξύλο, αυτό θα το ξέρετε και σας το έχουν πει και γείτονες ήταν για τη συμπεριφορά της, γιατί είχαν γίνει κι άλλα πράγματα ενδιάμεσα» είπε ξάδελφος του 15χρονου.

«Σχεδόν όλο το σχολείο μου έκανε μπούλινγκ»

«Πάμε να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας; Ζούμε σε μια χώρα ομοφοβική» λέει στο Live News ο γνωστός ηθοποιός και YouTuber, Γιάννης Κατινάκης.

Αποκαλύπτει στο Live News πως κι εκείνος υπήρξε θύμα bullying στο σχολείο για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα 1 στα 3 παιδιά στην Ελλάδα έχει δεχθεί bullying στο σχολείο με την νέα ψηφιακή πλατφόρμα κατά του σχολικού εκφοβισμού να έχει δεχτεί πάνω από 150 καταγγελίες μέσα σε λίγες εβδομάδες.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου απάντησε ο πασίγνωστος τραγουδιστής, ο οποίος όπως έγινε νωρίτερα γνωστό πιάστηκε στη «δαγκάνα» τς Αρχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του γνωστού κατασκευαστή Νίκου Καπογιαννόπουλου σε ηλικία 71 ετών. Ο Νίκος Καπογιαννόπουλος έφυγε από τη ζωή μετά από πολυήμερη νοσ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαστε μια χώρα δυνατότητων και εκκρεμοτήτων. Είναι σημαντικό να αρχίσουμε να λύνουμε θέματα. Όλη η συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται για το πώς θα γίνει καλύτερα η δο . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice», της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών / Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας, θα παρουσιάσει στις 5 Ιουλίου 2024 κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του γνωστού κατασκευαστή Νίκου Καπογιαννόπουλου σε ηλικία 71 ετών. Ο Νίκος Καπογιαννόπουλος έφυγε από τη ζωή μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στον Πρόεδρο Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ιωάννη Μασούτη έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 24%, ζητώντα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών, που έπληξαν το Δήμο Ερυμάνθου και ιδιαίτερα την ημιορεινή περιοχή στο χωριό Κάλφα Αχαΐας και των όμορων οικισμών, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης κρί
Image
Image

Search