ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μεγάλη φωτιά μέσα στον δρυμό της Πάρνηθας (Νεότερα)

Νεότερα: «Χωρίς ενεργό μέτωπό η φωτιά», ανέφερε σε δηλώσεις του πριν από λίγο, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Η πρώτη εστία της πυρκαγιάς εντοπίστηκε από drone.

Πρώτη ενημέρωση: Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάρνηθα.

Η φωτιά καίει στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας, μέσα στο δάσος.

Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο, καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έχουν κινητοποιηθεί 80 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 20 οχήματα, έξι ελικόπτερα -το ένα συντονιστικό- και τέσσερα αεροπλάνα. Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, πρόκειται για μια επικίνδυνη και δυνατή σε ένταση φωτιά με γρήγορη εξάπλωση και η κίνηση της φωτιάς είναι προς κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς στο Κατσιμίδι στην Πάρνηθα η Αστυνομία προχώρησε στις εξής εκτροπές:

– Επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουρίου

– Ιπποκράτους και Λεωφόρος Τυρταίου

– Τατοΐου και Χλόης

– Κόμβο της Μαλακάσας στο ύψος της Σφενδάλη

– Επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Ανεξαρτησίας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2024 θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου έως και  το Σάββατο, 31 Αυγούστου.  Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καζάκος ολιγάρχης Ντανιγιάρ Αμπουλγκαζίν, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σχετικά με τη φωτιά που προκλήθηκε από βεγγαλικά στο πευκοδάσος της Ύδρας, απαντά πως δεν έχει κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν, έξι άτομα στη Δυτική Ελλάδα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και του Α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Τρίτη 2/7 Υψηλός κίνδυνος σε: Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ηράκλειο, Λασίθι, Δωδεκάνησα, Σάμο & Ικαρία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά & Ιθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2024 θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου έως και  το Σάββατο, 31 Αυγούστου.  Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διενέργεια των εκπτώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν, έξι άτομα στη Δυτική Ελλάδα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και του Αστυνομικού Τμήματος
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημιουργία 19 Παιδικών Χαρών με πρόσβαση και για Άτομα με Αναπηρία, και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με υπεύθυνο υλοποίησης της Πράξης τον αρμόδιο Αντιπ
Image
Image

Search