ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τουλγαρίδης στο achaianews.gr: Και στο Υπνωτήριο Πάτρας φιλοξενούνται κακοποιημένες Γυναίκες-Γέμισε ο Ξενώνας Κακοποιημένων!

Απίστευτο αλλά αληθινό, όσο τραγικό και αν είναι, το ότι στην Πάτρα υπάρχει κατακόρυφη αύξηση  των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, με τις κακοποιημένες γυναίκες να απευθύνονται μέχρι και στον Δήμο για βοήθεια σε μία προσπάθεια να σώσουν την ζωή την δική τους και των παιδιών τους.

Αποκαλυπτικός ήταν μιλώντας στο «achaianews.gr» ο πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης, αφού μέχρι και στο Δημοτικό Υπνωτήριο έχουν φιλοξενηθεί γυναίκες θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον σύζυγο ή τον σύντροφό τους!

«Στον Κοινωνικό Τομέα δεχόμαστε πολλά αιτήματα από γυναίκες που ψάχνουν έναν  τρόπο να ξεφύγουν από την κακοποιητική συμπεριφορά των συντρόφων τους και δυστυχώς με το πέρασμα των ετών αυτά τα αιτήματα αυξάνονται. Φυσικά συνεργαζόμαστε με τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Πάτρας, που βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας και πολλές φορές έχει χρειαστεί να περιθάλψουμε όχι μόνο γυναίκες που έχουν υποστεί βία αλλά και τα μικρά τους παιδιά.  Ο Ξενώνας διαθέτει 20 διαμερίσματα και αυτή την στιγμή τα 16 από αυτά φιλοξενούν γυναίκες με τα παιδιά τους, όταν προ ετών, υπήρχαν 1-2 διαμερίσματα κατειλημμένα. Όταν παρατηρείται πληρότητα στον Ξενώνα, τότε στη Στέγη Αστέγων, για κάποιο διάστημα μικρό τις φιλοξενούμε, ώστε να τις βοηθήσουμε, είτε όταν αδειάσει διαμέρισμα να μεταφερθούν στον ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, είτε να σταθούν στα πόδια τους, να βρουν τον δρόμο τους και να βοηθηθούν από την Κοινωνική υπηρεσία.   

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση ζήτησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά τη δικαστική απόφαση που αφορά στους υπευθύνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Κανείς δεν μπορεί να αμαυρώσει τον αναντικατάστατο κοινωνικό ρόλο του Έλληνα γιατρού και νοσηλευτή. Που καθημερινά δίνει το δικό του αγώνα, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, μ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά στην Πάτρα, στην περιοχή Σαμακιά. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Ενώ ζητήθηκε και . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συνεχίζεται στην Πάτρα η προσπάθεια για την διευκόλυνση στην μετακίνηση των ατόμων με αναπηρίες, παρά τα εμπόδια που βάζουν οι πολίτες, με το νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Κανείς δεν μπορεί να αμαυρώσει τον αναντικατάστατο κοινωνικό ρόλο του Έλληνα γιατρού και νοσηλευτή. Που καθημερινά δίνει το δικό του αγώνα, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με προσωπικό και οικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά στην Πάτρα, στην περιοχή Σαμακιά. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Αστυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Τρίτη 30/04/2024: 9.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00Μεγάλη Τετάρτη 01/05/2024: 9.00 – 14.00 και
Image
Image

Search