ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρωτοσέλιδα

Επίδομα θέρμανσης: Έρχονται προκαταβολές 189 εκατ. ευρώ μέσα στον Δεκέμβριο

Προκαταβολές ύψους 189 εκατ. ευρώ από το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθούν μέσα στο Δεκέμβριο και η εξόφληση της ενίσχυσης θα γίνει σταδιακά και ανά είδος θέρμανσης, με στόχο μέχρι τον Ιούλιο του 2024 περισσότεροι από 2 εκατ. δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης να μοιραστούν 357 εκατ. ευρώ.

Μετά και τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, τη φετινή χειμερινή περίοδο επίδομα θέρμανσης θα λάβουν και ευάλωτοι ενεργειακά καταναλωτές που χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ρεύμα για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρου Σκυλακάκη, το επόμενο έτος η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον επανασχεδιασμό του επιδόματος θέρμανσης με πιο ενιαίο τρόπο.

Οι πρώτοι που θα δουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είναι τα νοικοκυριά που επιλέγουν το πετρέλαιο θέρμανσης, φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη), καυσόξυλα ή πέλετ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» ώστε μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, οι πολίτες που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, να μπορούν να υποβάλλουν αίτηση.

Η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί σταδιακά τους μήνες Δεκέμβριο, Φεβρουάριο και Απρίλιο ανάλογα με το χρόνο τιμολόγησης των αγορών και καταχώρηση των απαιτούμενων στοιχείων.

Διαβαστε περισσοτερα στο newmoney.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search