Αποκαλυπτική μαρτυρία για την υπόθεση της μεγάλης πυρκαγιάς σε Βοιωτία και Δυτική Αττική φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, ενώ οι Αρχές εξετάζουν πλέον και άλλα έργα που έχει κατασκευάσει η εταιρεία του Δημάρχου Στυλίδας.
Πρόκειται για την κατάθεση ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία του Δημάρχου Στυλίδας που κατασκεύασε το επίμαχο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους ερευνητές της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ενημερώθηκε άμεσα από την πλευρά της ιδιοκτησίας του αιολικού πάρκου για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο δίκτυο και του ζητήθηκε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για τη μεγάλη πυρκαγιά του Αγίου Βασιλείου με κάλεσε στο τηλέφωνο συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη του αιολικού πάρκου, που είναι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, και μου είπε πως έχει πιάσει φωτιά σε κάποιο από τα εναέρια δίκτυα του πάρκου και μου ζήτησε να προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες. Το πρωί του Σαββάτου 01/08 ξεκινήσαμε για να πάμε στο σημείο και μας κάλεσε το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Ο συνάδελφός μου ηλεκτροτεχνίτης με ενημέρωσε πως θα γίνει αλλαγή κάποιων κατασκευών σε ορισμένους στύλους, για να επιτευχθεί καλύτερη τάνυση των αγωγών.»
Τα νέα αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό με τις συνεχείς βλάβες που φέρεται να είχαν καταγραφεί στο συγκεκριμένο δίκτυο, προκαλούν έντονο προβληματισμό στις Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι ερευνητές εξετάζουν πλέον ποια άλλα δίκτυα έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία του Δημάρχου Στυλίδας, προκειμένου να ελεγχθούν και αυτά, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αντίστοιχων προβλημάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα εκδήλωση πυρκαγιάς.
Πηγή: flamis.gr

