ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στρατιωτική θητεία: Σχέδιο τριών μεταρρυθμίσεων

Ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων στη στρατιωτική θητεία οι οποίες κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Οι αλλαγές όπως δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», στοχεύουν:

  • στην αναβάθμιση της παρεχόμενης στρατιωτικής εκπαίδευσης με τρόπο που να συνάδει με τις σύγχρονες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και να ενσωματώνει τα διδάγματα από τα σημερινά πεδία των μαχών,
  • στον εκσυγχρονισμό του τρόπου κατανομής των στρατευσίμων με τρόπο που να αυξάνει τις διαθεσιμότητες εκεί όπου πραγματικά έχουμε ανάγκη και να εξυπηρετεί τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων,
  • στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των στρατευσίμων προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Μέρος αυτής της προσπάθειας έχει γίνει ήδη ορατή στο σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή με τη καθιέρωση ειδικών προγραμμάτων θητείας» τόνισε ο υφυπουργός. «Θα ακολουθήσουν αλλαγές που στόχο έχουν μια αντίστροφη πορεία, με ποιο τρόπο, δηλαδή, οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να φανούν αυτές χρήσιμες, μετά τη θητεία, για τους στρατεύσιμους» πρόσθεσε.

Για το πρόγραμμα «Θητεία -Ευκαιρία» είπε ότι «έχει στόχο να δώσει σημαντικές ευκαιρίες για την αναβάθμιση πιστοποιημένων δεξιοτήτων, την κατάρτιση και την εργασιακή εμπειρία των στρατευσίμων σε συγκεκριμένες ειδικότητες, παρέχοντας ένα σημαντικό εφόδιο στην μετέπειτα επαγγελματική τους διαδρομή».

cnn.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο ποιητικές συλλογές της Βασιλικής Νικοπούλου θα παρουσιαστούν το Σάββατο 29 Ιουνίου, 1 το μεσημέρι, στον κήπο του Πολύεδρου. Πρόκειται για τα βιβλία "ΕΚ-ΠΟΙΕΙΝ" και "ΕΠΙ-γραφών" . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναχωρεί το Σάββατο το πρωί για τον Βελβεντό Κοζάνης, το Γυναικείο Φωνητικό Σχήμα «Εμμέλεια» της «Πολυφωνικής», όπου θα λάβει μέρος στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Βελβεντού Κοζάνης, που θ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ενημερώνουν ότι την Παρασκευή 28 Ιουνίου, . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Το δυνατό ροχαλητό δεν είναι απλώς ηχορύπανση αλλά και ένδειξη προβλημάτων με την πίεση, ισχυρίζεται νέα έρευνα ειδικών σε θέματα ύπνου από Πανεπιστήμιο Flinders, που συμπέρανε όσο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) και για τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας σήμερα Παρασκευή. Δείτε αναλυτικά:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Από τις 27/06/2024 έως τις  05/07/2024  θα έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο 9ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ,  μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της βουλευτού Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου, αναφέρονται τα εξής: Τελικά κέρδισε ο εργολάβος και ας μην είναι έτοιμες οι συμβάσεις του προσωπικού που θα αναλάβει τ
Image
Image

Search