ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Επτά συλλήψεις της αντιτρομοκρατικής για εμπρησμούς σε κατάστημα, ξενοδοχείο και συναγωγή

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, συνολικά -7- άτομα, για την –κατά περίπτωση- εμπλοκή τους σε δύο διαφορετικές υποθέσεις εμπρησμών, που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, την 15-05-2024 σε κατάστημα και ξενοδοχείο και την 18-06-2024 σε συναγωγή.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα, 46χρονος και 36χρονος αλλοδαπός καθώς και 25χρονη ημεδαπή, έχοντας ως συνεργό 44χρονο αλλοδαπό, πρώτες πρωινές ώρες της 15-05-2024, προκάλεσαν με τη χρήση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, εμπρησμό σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου συστεγάζονται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείο.

Στη δεύτερη περίπτωση, 44χρονος ημεδαπός και 26χρονος αλλοδαπός, έχοντας ως συνεργό 30χρονο αλλοδαπό, πρώτες πρωινές ώρες της 18-06-2024, προσέγγισαν με κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα την κεντρική είσοδο κτηρίου -ομοίως στο κέντρο της Αθήνας-, στο οποίο στεγάζεται συναγωγή και προκάλεσαν πυρκαγιά ρίπτοντας εύφλεκτο υλικό σε αυτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών από τους οποίους μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συναυτουργία, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσας με φωτιά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία καθώς και παράνομη οπλοφορία αεροβόλου όπλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών σε οικία και κελί καταστήματος κράτησης, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι, από τους ανωτέρω συλληφθέντες πέντε προφυλακίστηκαν και  δύο αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους.

Follow Us

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

OXYGEN FM

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο 44χρονος που είχε προσαχθεί για την δολοφονία του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Στοιχείο – κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ήτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, συνελήφθησαν 4 άτομα, τα οποία δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις διακίνησης και εμπορίου υγρών καυσίμων, καθώς όπως δι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολλά απαγορευμένα αντικείμενα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στις φυλακές Ιωαννίνων μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Ειδικότερα, σε κοινόχρησ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Αντώνης Ρέμος αρνείται κάθε κατηγορία περί φοροδιαφυγής και περνά στην αντεπίθεση. Μάλιστα ο δικηγόρος του γνωστού τραγουδιστή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έφερε στο φως της δημοσι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου, σε ηλικία 80 ετών, του γνωστού πατρινού Μάκη Γιαννακόπουλου, βυθίζοντας την οικογένειά του στο πένθος. Ο εκλιπών τη δεκαετία του ’90 άνοιξε το πρώτο κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση από το νοσοκομείο Λευκάδας σε επαγγελματίες του τουρισμού ώστε να βρεθεί που διαμένει η ασθενής που βρέθηκε χθες αναίσθητη στην παραλία των Εγκρεμνών. Η γυναίκα είναι περίπου 50 με 55 ετών εί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση αναφέρεται: Το ΘΠΚ Μέριμνα, παρότι επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο στον τομέα της της πρόνοιας και της φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση, συνεχίζει να αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια
Image
Image

Search