ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Λήστευαν ηλικιωμένους τραβώντας τις αλυσίδες από το λαιμό τους

Η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να εξαρθρώσει τη συμμορία καθώς συνελήφθησαν τρία νεαρά μέλη και εξιχνιάστηκαν συνολικά 8 περιπτώσεις ληστειών.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος πολιτών, με βίαιο τράβηγμα αλυσίδων που φορούσαν στο λαιμό τους στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 23-6-2024, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 16, 18 και 22 ετών, μέλη της συμμορίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- ληστείες και κλοπές, κατ΄επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι αφού εντόπιζαν τα θύματά τους, επιλέγοντας κυρίως ηλικιωμένους, τους προσέγγιζαν είτε πεζή είτε επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα και αφαιρούσαν με βίαιο τράβηγμα αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τους.

Ορισμένες φορές από το τράβηγμα των αλυσίδων και τη δύναμη που ασκούσαν για να τους απωθήσουν και να διατηρήσουν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία, τα θύματα έπεφταν στο έδαφος.

Στη συνέχεια μετέβαιναν άμεσα και πωλούσαν τα αφαιρεθέντα, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-μαχαίρι,

-το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ,

-4 κινητά τηλέφωνα και

-ρουχισμός που φορούσαν κατά την τέλεση των ληστειών.

-Κατασχέθηκαν επιπλέον 2 μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

 

 

Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από αρχές Μαΐου, διέπραξαν 8 ληστείες σε Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου και Ψυχικό, ενώ η έρευνα για το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσα από μία ομιλία που έκανε στην τελετή αποφοίτησης του Koc University  στην Κωνσταντινούπολη και η οποία ήταν γεμάτη συμβολισμούς ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να δώσει το δικό του στ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς την επίθεση κατά του αστυνομικού φρουρού μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι. . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο συνολικού ύψους 120.000 ευρώ στην επιχείρηση που διατηρούσε το ηλεκτρονικό κατάστημα επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη Ασπροπύργου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε σημείο με χαμηλή βλάστηση, ενώ καίει μπάζα, σκουπίδια και ξερά χόρτα. Στο σημ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλίµα συγκίνησης κηδεύτηκε χθες η Κατίνα Χριστοπούλου,σύζυγος του αείµνηστου Νίκου Χριστόπουλου, ιδιοκτήτη τουθρυλικού νυχτερινού κέντρου της Πάτρας «Ελιζέ», η οποία έφυγεαπό τη ζωή σε ηλικία 75 ετ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

'Εφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, ένας από τους πιο γνωστούς και άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς της Πάτρας, ο Μαθηματικός Στέλιος Ζαμπέτης. Ο εκλιπών αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα προβλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πατρών με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δ
Image
Image

Search