ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Δημητρακόπουλος για προφυλάκιση Λύτρα: Ο Άρειος Πάγος έχει εκτεθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

«Ο Άρειος Πάγος έχει εκτεθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν άστοχη ενέργεια και πιστεύω δεν θα επαναληφθεί», είπε σήμερα ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχολιάζοντας την προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα μετά την βιαιοπραγία εναντίον της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

«Ο κόσμος που βλέπει ανθρώπους στην τηλεόραση, έχει την εντύπωση ότι αυτοί δεν έχουν ελαττώματα και προτερήματα. Κάποια στιγμή και αυτοί μπορεί να υποπέσουν σε παραβατικές συμπεριφορές. Εμείς οι δικηγόροι, ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσουμε με τη συμπεριφορά μας γεγονότα τα οποία είναι δυσάρεστα και ειδικά όταν έχει ενδιαφέρον ποινικό», ανέφερε αρχικά μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι «ο συνάδελφός μου προέβη σε μια συμπεριφορά που την έχει αποδοκιμάσει και ο ίδιος. Η δική μου θέση είναι ότι ποτέ διά της βίας, λεκτικής, σωματικής, δεν επιλύνονται οι διάφορες μεταξύ ανθρώπων ή ζευγαριών. Καταδικάζω την βία όταν το θύμα είναι άντρας ή γυναίκα. Με την ευγένεια και τον διάλογο, οι πιθανότητες να βρεθεί λύση στο πρόβλημα είναι πολύ περισσότερες από το να χρησιμοποιήσεις βία. Η βία έχει συνέπειες τραγικές. Ο άλλος μπορεί να χάσει την ζωή του. Να αποφεύγουν οι άνθρωποι την βία στην επίλυση των διάφορων τους. Αν δε μπορούν να το κάνουν αυτό, καλό είναι να απομακρύνονται».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα κατά της ενδοοικογενειακής βίας τόνισε ότι: «υπάρχει μια στάση που με συνέπεια τηρεί ο κ. Φλωρίδης, να δημιουργήσει μία εικόνα ότι είναι το αντίθετο του κ. Παρασκευόπουλου. Ο κ. Παρασκευόπουλος ψήφισε κάποιους νόμους σχετικά με την φύση κάποιων εγκλημάτων. Ο κ. Φλωρίδης πάει στο άλλο άκρο. Αν πάνε όλοι αυτοί που προβλέπουν οι νόμοι Φλωρίδη, το ΟΑΚΑ θα πρέπει να γίνει φυλακή. Ακόμα και για τα πιο ήπια εγκλήματα η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει μια υπαίθρια φυλακή. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να το δει αυτό. Δεν κάνω αντιπολίτευση με αυτό. Όταν ο κόσμος θα μπαίνει σωρηδόν στη φυλακή, η κυβέρνηση θα το εισπράξει αυτό».

Σχολιάζοντας την προσωρινή κράτηση του Απόστολου Λύτρα ο Μ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε ότι: «έγιναν τεράστιοι αγώνες για να μην υπάρχει προσωρινή κράτηση στα πλημμελήματα. Θα μεταβληθούμε σε φυλακές. Δεν το έχει καταλάβει αυτό ο κ. Φλωρίδης. Η κυβέρνηση θα έχει πολιτικό κόστος από αυτό».

«Ο κ. Λύτρας είχε ένα βαρύ αδίκημα ενδοοικογενειακής βίας γιατί είχε προκληθεί κατά την ποινική δίωξη. Θεωρητικά θα μπορούσε να του επιβληθεί η προσωρινή κράτηση. Απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Οι δικαστές, είπαν ότι έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος. Αυτό που έκανε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, με το που ανακοινώθηκε η κοινή απόφαση εισαγγελέα – ανακριτή, διέταξε πειθαρχικό έλεγχο; Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ. Τέτοιες συμπεριφορές υπήρχαν στην χώρα μας όταν δεν είχαμε δημοκρατία. Ο Άρειος Πάγος έχει εκτεθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν άστοχη ενέργεια και πιστεύω δεν θα επαναληφθεί. Σέβομαι την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, πώς αυτά που κατηγορούσε όταν ήταν ανακρίτρια τα κάνει τώρα που είναι πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Διακυβεύεται η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ο δικαστής κρίνει με βάση την συνείδησή του, αλλά μελλοντολόγος δεν είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Πηγή: newsbeast.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Ποδαρικό» με επικίνδυνες καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους αναμένεται να κάνει ο Ιούλιος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, λόγω των ψυχρών αέριων μαζών που θα κατευθυ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πάτρα το διήμερο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πάτρας, στις 28 με 29 Ιουνίου, στον Έσπερο, στην πλατεία Γεωργίου. Οι εκδηλώσεις ξεκιν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη θλίψη βύθισε την τοπική κοινωνία της Κρέστενας, η τραγική είδηση της απώλειας του 41χρονου Ανδρέα Δημητρουλόπουλου. Ο Ανδρέας, ο οποίος ζούσε στην Αθήνα, έπεσε πριν από λί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Νάτσο έχοντας αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, υπέγραψε στην Αλ Κουαντσία, με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας να ανακοινώνει την απόκτηση του Ισπανού αμυντικού. Μετά από 12 χρόν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πάτρα το διήμερο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πάτρας, στις 28 με 29 Ιουνίου, στον Έσπερο, στην πλατεία Γεωργίου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 18.30 το απ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη θλίψη βύθισε την τοπική κοινωνία της Κρέστενας, η τραγική είδηση της απώλειας του 41χρονου Ανδρέα Δημητρουλόπουλου. Ο Ανδρέας, ο οποίος ζούσε στην Αθήνα, έπεσε πριν από λίγο καιρό θύμα σοβαρο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη έστειλε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παππάς για την εφαρμογή μέτρων ανακούφισης προς τους πυρόπλη
Image
Image

Search