ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση εργασίας για την ανάδειξη του κατασκηνωτικού τουρισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνάντηση-ενημέρωση με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τον Εμμανουήλ Τζαβέλλα, Αντιπρόεδρο και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας 'Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ.

Στη συνάντηση τονίσθηκε το σημαντικό αποτύπωμα που φέρουν οι οργανωμένες μορφές του κατασκηνωτικού τουρισμού στην τοπική οικονομία και τον τουρισμό, καθώς αποτελεί μία τουριστική επιλογή εξαιρετικά δημοφιλή τόσο στον Ελληνικό χώρο όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας 'Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ, έθεσαν σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό του παράνομου κάμπινγκ και των εξαιρετικά αρνητικών περιβαλλοντικών, αισθητικών και οικονομικών επιπτώσεων που επιφέρει. Στο παραπάνω πλαίσιο, συζητήθηκε η ανάγκη να ληφθούν μέτρα αποτροπής του φαινομένου, μέσα από τη σήμανση απαγόρευσης ελεύθερης κατασκήνωσης αλλά και μέσω της τήρησης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της εκπροσώπησης του κλάδου σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στο εξωτερικό υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η ανάπτυξη συνεργειών που θα προβάλλουν με συντονισμένο τρόπο την ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητα της Περιφέρεια.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι ένας τόπος, στον οποίο τα ετερογενή φυσικά χαρακτηριστικά, συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο που καθηλώνουν τον επισκέπτη και του γεννούν την επιθυμία να την επισκεφτεί ξανά. Ο κατασκηνωτικός τουρισμός αποτελεί μία μορφή τουρισμού πολύ δημοφιλή για όλες τις κατηγορίες επισκεπτών, καθώς είναι προσιτός και ταυτόχρονα προσφέρει την αίσθηση της ελευθερίας και της άμεσης επαφής με τη φύση, το ιστορικό και πολιτισμικό κεφάλαιο.  Στη σημερινή μας συνάντηση, ενημέρωσα τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας 'Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ για τις στοχοθετημένες ενέργειες και πολιτικές που έχουμε αναπτύξει προκειμένου να αναδείξουμε το μοναδικό και ισχυρό bandname αυτό της Ολυμπιακής γης - Olympianland και επιπλέον συζητήσαμε για τις από κοινού δράσεις ώστε να υπερκεραστούν τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο και να διευρυνθεί η συνεργασία μεταξύ μας, προκειμένου να ενδυναμώσουμε ποιοτικά τις υλικές και άυλες υποδομές του κατασκηνωτικού τουρισμού στην Περιφέρειά μας»

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης, Δρ Λαυρέντιος Βασιλειάδης, η Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής Γεωργία Παπασπύρου και το μέλος της Πανελλήνιας 'Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ Κωνσταντίνος Ντεμίρης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αγρια συμπλοκή με αιματηρή κατάληξη έγινε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στην τέταρτη πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού. Ο απολογισμός είναι ένας νεκρός, χτυπημένος με μαχαίρι και . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μια νέα ανάρτηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κάνει αναφορές και πάλι στο μαύρο χρήμα, υποστηρίζει ότι «ο δικός του ΣΥΡΙΖΑ» δεν θα πάρει μαύρα χρήματα και προκαλεί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τέλος στην αναστολή του 38χρονου καθ’ ομολογία δράστη του άγριου φονικού με θύμα την 11χρον Βασιλική, έβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απόφασ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο καλύτερος χρόνος να φυτέψεις ένα δέντρο είναι είκοσι χρόνια πριν. Οδεύτερος καλύτερος είναι σήμερα. Έτσι και ο Οργανισμός Λιμένος ΠατρώνΑ.Ε. σήμερα ολοκλήρωσε την δενδροφύτευση . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο καλύτερος χρόνος να φυτέψεις ένα δέντρο είναι είκοσι χρόνια πριν. Οδεύτερος καλύτερος είναι σήμερα. Έτσι και ο Οργανισμός Λιμένος ΠατρώνΑ.Ε. σήμερα ολοκλήρωσε την δενδροφύτευση περισσοτέρων των 42
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα, για τον ξαφνικό θάνατο του 64χρονου Αλέξιου Καρμοκόλια, που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης, νεκρός μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή της Περιβόλας. Ο άτυχος άνδρας, ήταν λάτρης της μο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος του εργαζόμενου σε εργοτάξιο πίσσας, έξω από το Αγρίνιο, όταν μετά από έκρηξη οι φλόγες τον εγκλώβισαν σε κοντέινερ. Η μητέρα του άτυχου χειριστή μιλώντας στο Star λέει
Image
Image

Search