Το 9 ο νηπιαγωγείο Πατρών βρίσκεται στην οδό Ματρόζου 12 στα Ζαρουχλέϊκα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, ανέδειξε προ ημερών η δημοτική σύμβουλος Μάχη Σιώρου: «Αίθουσες – αποθήκες με βιβλία, παιχνίδια και οτιδήποτε άλλο στοιβαγμένα (τα νήπια θα περιοριστούν στο 1 Χ 1), “υποψία” προαυλίου” με παγίδες για τα μικρά (κορμοί δέντρων, ανισόπεδο, σόδες από τα κάγκελα και άλλα πολλά), τοίχοι γεμάτοι υγρασία και σε πολλά σημεια με μεγάλες ρωγμές, τουαλέτες σε απαράδεκτες συνθήκες για τα μικρά και όχι μόνο! Για air condition ούτε λόγος!
Η «Πολιτεία» επέκτεινε την έρευνά της στο συγκεκριμένο σχολείο. Και διαπιστώσαμε ότι προ ημερών έγινε και απεντόμωση με τα πιτσιρίκια… μέσα στο σχολείο! Όπως βλέπετε στην σχετική φωτογραφία η διαδικασία έγινε… εν ώρα μαθήματος! Με όποιον κίνδυνο εγκυμονεί για τα 5χρονα! «Ετρεχαν οι κατσαρίδες ανάμεσα στα παιδιά» μας μετέφερε γονέας…! Μπορεί ο Δήμος να παρενέβη με εργασίες σε κάποια σχολεία, όμως οι συνθήκες στο 9 ο Νηπιαγωγείο χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Το κτίριο εκπέμπει SOS και οι συνθήκες για τα παιδιά είναι απαράδεκτες!
ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Όπως είναι γνωστό πολλά νηπιαγωγεία στην Πάτρα στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους. Σε ισόγεια καταστήματα, παλιά γκαράζ, αποθήκες πολυκατοικιών και σε «προαύλια», στα οποία βρίσκονται και οι μπουγάδες που απλώνουν οι κάτοικοι των διαμερισμάτων στους ορόφους!
Στην Πάτρα, 24 νηπιαγωγεία συνεχίζουν να στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια. «Ορισμένες οδοί της Πάτρας, όπως Παναχαϊκού, Βασιλειάδου, Μιλτιάδου, Παπαφλέσσα, Αρέθα, Κω, Αλφειού κ.ά. είναι συνυφασμένες με άθλιους παιδαγωγικούς χώρους, με ανύπαρκτες σχολικές αυλές και μας θυμίζουν κάθε στιγμή τη σοβαρότητα του στεγαστικού προβλήματος των νηπιαγωγείων της πόλης» σημειώνει σε πρόσφατη παρέμβασή του ο αιρετός στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Αχαΐας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι: «Με την υπάρχουσα κατάσταση οι μικροί μαθητές και οι οικογένειές τους βιώνουν σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας, οι συνάδελφοί μας νηπιαγωγοί θα είναι για άλλη μια χρονιά ήρωες και ηρωίδες και επίσης παγιώνεται η άνιση μεταχείριση στην εκπαίδευση».
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Σίμου, υπογράμμισε αφενός ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο και αφετέρου τη δυσκολία ανεύρεσης κατάλληλων κτιρίων στο κέντρο της πόλης. Επεσήμανε δε, ότι αποτελεί κύρια μέριμνα του δήμου η ανεύρεση κατάλληλης στέγης για τα νηπιαγωγεία.
Πηγή: flamis.gr

