ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

"Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος"

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Υπογράφηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τον εργολήπτη, Θανάση Γκουλιούμη, η προγραμματική σύμβαση που αφορά το έργο της ανακατασκευής της οδού προς το Παναχαϊκό όρος, μήκους 10 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 1.141.000 ευρώ. Εντάσσεται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και ο χρόνος ολοκλήρωσης του, είναι περίπου οκτώ περίπου μήνες.

Το έργο ξεκινά από την επαρχιακή οδό Πάτρα – Ζάστοβα, περνά μπροστά από το εγκαταλειμμένο σανατόριο και καταλήγει στην θέση Κοκκινόβρυση και θα κατασκευαστεί υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Έργων Υποδομής του Δήμου Πατρέων.  

Στην διαδικασία των υπογραφών, ήταν παρών ο Αντιδήμαρχος Έργων, Παναγιώτης Μελάς. 

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη της θητεία, δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της, όχι μόνο για το κέντρο, αλλά για όλες τις περιοχές και εν προκειμένω γι αυτές που προσφέρουν ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης στους δημότες και τους επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτό αλλά και της εξυπηρέτησης των κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ανακατασκευάζεται ο δρόμος προς το Παναχαϊκό όρος, ενώ ολοκληρώνεται και ο δρόμος που οδηγεί στην Ιερά Μονή Ομπλού. Παράλληλα θα διεκδικηθεί το έργο κατασκευής του δρόμου από την Δραγώλαινα προς το Παναχαϊκό, για να ενωθεί με αυτόν, η ανακατασκευή του οποίου ξεκινά άμεσα. 

Θυμίζουμε, σε ό,τι αφορά τον δρόμο προς την Μονή Ομπλού, ότι η Δημοτική Αρχή, ανταποκρινόμενη στο αίτημα πολλών χρόνων από την Μονή Ομπλού και επισκέπτες της, το έβαλε στην ιεράρχησή της, φτιάχτηκε η μελέτη από τους εργαζόμενους του Δήμου και φτάσαμε τον Ιούνιο του 2020, να υπογραφεί η σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που το ενέταξε για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εκτός εαυτού βγήκε, για λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί, ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 15 χρόνων στο Αγρίνιο και επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα στην κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search