ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Οι μυκητιάσεις του καλοκαιριού: 1 στους 20 θα προσβληθεί κάθε χρόνο

Η Δήμητρα Κυρίτση, καθηγήτρια της Ιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και ιατρός στο νοσοκομείο αφροδίσιων & δερματικών νόσων Θεσσαλονίκης μίλησε στην «Ελένη» για τις μυκητιάσεις.

Οι γνωστοί μύκητες είναι περίπου 400.000 και εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι μυκητιάσεις είναι μια ασθένεια που προκαλείται από οποιοδήποτε μύκητα που εισβάλλει στους ιστούς, προκαλώντας επιφανειακή, υποδόρια η συστηματική νόσο.

Οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς σε μυκητιάσεις σε σχέση με τις γυναίκες.

Το 75% των γυναικών θα παρουσιάσουν τουλάχιστον ένα επεισόδιο μυκητίασης κολπίτιδας κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ το 45% δυο ή περισσότερα.

Μια συνηθισμένη καλοκαιρινή μυκητίαση είναι η ποικιλόχρους πιτυρίαση η «αρρώστια του ντεκολτέ».

Άλλη είναι η μυκητίαση των μηρογεννητικών πτυχών – μυκητίαση πεζοπόρων, ποδήλατων και παχύσαρκων ατόμων. Αρχίζει με κάψιμο, κοκκινίλα και μικρή απολέπιση στο εσωτερικό των μηρών.

Μυκητίαση από μαγιό -δερματοφυτίες μεσοδακτύλιων πτυχών- ονυχομυκητιάσεις, είναι μία άλλη συνηθισμένη καλοκαιρινή μυκητίαση.

Οι μύκητες αγαπούν τη ζέστη και την υγρασία.

Παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή τους είναι:

-Oι ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας,

-Τα βρεγμένα μαγιό που μένουν πάνω στο σώμα,

-Τα στενά ρούχα,

-Οι πισίνες,

-Η θάλασσα,

-Ακόμα και το αλκοόλ.

Προδιάθεση στις μυκητιάσεις μπορεί να έχουν: όσοι χρησιμοποιούν αντιβιοτικά η κορτιζόνη για πολύ χρόνο ή ανοσοκατασταλτικά φάρμακα κι όσοι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση ζήτησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά τη δικαστική απόφαση που αφορά στους υπευθύνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Κανείς δεν μπορεί να αμαυρώσει τον αναντικατάστατο κοινωνικό ρόλο του Έλληνα γιατρού και νοσηλευτή. Που καθημερινά δίνει το δικό του αγώνα, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, μ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά στην Πάτρα, στην περιοχή Σαμακιά. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Ενώ ζητήθηκε και . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συνεχίζεται στην Πάτρα η προσπάθεια για την διευκόλυνση στην μετακίνηση των ατόμων με αναπηρίες, παρά τα εμπόδια που βάζουν οι πολίτες, με το νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Κανείς δεν μπορεί να αμαυρώσει τον αναντικατάστατο κοινωνικό ρόλο του Έλληνα γιατρού και νοσηλευτή. Που καθημερινά δίνει το δικό του αγώνα, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με προσωπικό και οικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά στην Πάτρα, στην περιοχή Σαμακιά. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Αστυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Τρίτη 30/04/2024: 9.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00Μεγάλη Τετάρτη 01/05/2024: 9.00 – 14.00 και
Image
Image

Search