ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρωτοσέλιδα

Πάτρα: Αρνητικός ο απολογισμός των καταστημάτων στην αγορά την Κυριακή των εκπτώσεων

Οι πατρινοί δεν επισκέφθηκαν τα μαγαζιά χθες Κυριακή, που ήταν «αφιερωµένη» στις θερινές εκπτώσεις. Παρά το γεγονός ότι τα καταστήµατα, προαιρετικά µπορούσαν να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευµα, η εικόνα της αγοράς ήταν απογοητευτική. Λειτούργησαν, κατά βάση, καταστήµατα πολυεθνικών εταιρειών, µε την κίνηση, όπως αναµενόταν στο κέντρο της Πάτρας, να είναι από υποτονική έως και µηδενική. Από το πρωί έως και το µεσηµέρι, η ανταπόκριση του κόσµου είναι ελάχιστη, µε τους εµπορικούς δρόµους να µην θυµίζουν σε καµία περίπτωση εκπτωτική περίοδο.

Οι υψηλές θερµοκρασίες που επικρατούσαν στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, ήταν αποθαρρυντικός παράγοντας για µετακινήσεις και αγορές. Με χαµηλές προσδοκίες και εµφανή επιφυλακτικότητα κινήθηκε η εµπορική αγορά και τις πρώτες ηµέρες των εκπτώσεων, παρά τις σηµαντικές προσφορές που φτάνουν – σε ορισµένες περιπτώσεις – και το 50%.

 Οι έµποροι ποντάρουν στις επόµενες ηµέρες των εκπτώσεων για την τόνωση της αγοράς, ωστόσο η κίνηση κορυφώνεται συνήθως προς το φινάλε της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή περί τα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η περίοδος των αδειούχων και ειδικότερα την τελευταία εβδοµάδα των εκπτώσεων, από 25-30 Αυγούστου.

Follow Us

OXYGEN FM

© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search