Οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εστιάζουν στις έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κατάστημα Zara Home, προκαλώντας αναστάτωση στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.
Μάρτυρες της πυρκαγιάς έγιναν μαθητές Γυμνασίου από τα Φιλιατρά, που διέμεναν στο ξενοδοχείο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Οι μαθητές απομακρύνθηκαν με ασφάλεια στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, ενώ οι Πυροσβέστες επιχειρούσαν στο σημείο.
Ωστόσο είναι οι πρώτοι που είδαν την φωτιά στην στέγη του πίσω μέρους του καταστήματος η οποία είναι φτιαγμένη από «πολυκαρμπονικό πάνελ»! Ένα ιδιαίτερα εύφλεκτο υλικό. Το οποίο και προκάλεσε το πυκνό νέφος μαύρου καπνού.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του περιστατικού, που ευτυχώς είχε περιορισμένες συνέπειες χάρη στην άμεση αντίδραση των Αρχών.
