ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Metron Analysis: 4 στους 10 λένε ότι η μεγάλη αποχή ήταν στάση διαμαρτυρίας

Ποσοστό άνω του 30% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά τις επιδόσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής εκλογών για νέο πρόεδρο.

Η εκτίμηση ψήφου
 Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

ΝΔ: 30,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 13,8%
ΠΑΣΟΚ: 12,9%
ΚΚΕ: 9,9%
Ελληνική Λύση: 9,2%
Πλεύση Ελευθερίας: 5,7%
ΜέΡΑ25: 3,2%
Φωνή Λογικής: 3,1%
Νίκη: 3%
Νέα Αριστερά: 2,8%
Κόσμος: 1%

Ρευστό σκηνικό – Οι λόγοι της αποχής

Το 74% εκτιμά πως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το πολιτικό σκηνικό εισέρχεται σε φάση ρευστότητας, ενώ το 23% εκτιμά πως θα υπάρξει σταθερότητα.

Εξάλλου, το 47% αποδίδει την μεγάλη αποχή στις ευρωκάλπες στην αδιαφορία για τα πολιτικά δρόμενα, ενώ το 42% την ερμηνεύει ως στάση διαμαρτυρίας για το πολιτικό σύστημα. Το 8% αποδίδει την αποχή σε πρακτικούς λόγους, όπως ασθένεια, δουλειά ή διακοπές.

 

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ
Το 54% τάσσεται υπέρ των εκλογών για ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το 41% κατά.

Αρνητική αξιολόγηση
Επιπρόσθετα, οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά τόσο το έργο της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα:

Το 66% αξιολογεί αρνητικά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και το 27% θετικά

Το 81% αξιολογεί αρνητικά τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και το 12% θετικά.

Σε λάθος κατεύθυνση
Το 65% απαντά πως η πορεία της χώρας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 28% προς τη σωστή.

Αναφορικά με τα 5 σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα:

Το 46% απαντά η ακρίβεια
Το 23% η οικονομία
Το 6% οι θεσμοί
Το 3% η ανεργία
Το 2% η εγκληματικότητα.

Follow Us

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

OXYGEN FM

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ζέστη διαρκείας με χαρακτηριστικά καύσωνα έρχεται από την Τρίτη, ενώ όπως όλα δείχνουν ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός με το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου να προβλέπεται θερμό. . . .
LIFE STYLE

Για τη στιγμή που συνειδητοποίησε την σεξουαλικότητα του αλλά και την σχέση με τους γονείς του μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια ευκαιρία να απολαύσουμε ξανά την ζωή, τη φύση και την εποχή, να αφεθούμε στη γλύκα της ξενοιασιάς και της χαλάρωσης, να ανανεωθούμε και να αποκτή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σεισμός έγινε αισθητός στην Πάτρα το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν μεγέθους 4,5 ρίχτερ στην περιοχή της Ανδραβίδας. Νεότερη μέτρηση ανεβάζει την ένταση . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση των εργαζομένων του θεραπευτικού κέντρου “Η ΜΕΡΙΜΝΑ”, αναφέρονται τα εξής: Οι εργαζόμενοι του Θ.Π.Κ. “Η ΜΕΡΙΜΝΑ”, μετά τις τετράωρες στάσεις εργασίας που πραγματοποίησαν την περίοδο 11/
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Πλατάνι έξω από την Πάτρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκε συμπλοκή μεταξύ ρομά και έχουν ειδοποιηθεί αστυνομία και ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου, σε ηλικία 80 ετών, του γνωστού πατρινού Μάκη Γιαννακόπουλου, βυθίζοντας την οικογένειά του στο πένθος. Ο εκλιπών τη δεκαετία του ’90 άνοιξε το πρώτο κ
Image
Image

Search