ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Δίστομο

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν οι δύο φωτιές στα όρια της Αττικής. Επί ποδός παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ολο το βράδυ συνέχισαν πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές το έργο της κατάσβεσης των «δύο εξαιρετικά επικίνδυνων πυρκαγιών», όπως χαρακτήρισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τα δύο πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν την Κυριακή στην Αττική, σε Κερατέα και Σταμάτα.

 

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στη Σταμάτα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και εν μέσω σφοδρών ανέμων, μετά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και την καθοριστική συνεισφορά των εναέριων μέσων δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Στην περιοχή επιχειρούσαν όλο το βράδυ 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 42 οχήματα προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο.

Λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκαν 5 μηνύματα του 112 και πραγματοποιήθηκε εκκένωση των περιοχών της Αμυγδαλέζας, της Ροδόπολης και της Γαλήνης.

 

Δυστυχώς, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο άνδρας που υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν κοντά στην φωτιά στην Σταμάτα. 

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Πλάκα Κερατέας, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες μέσα στις καμένες περιοχές και "καντηλάκια". Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 39 οχήματα, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Και στην πυρκαγιά της Κερατέας ήχησε πολλές φορές το 112, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιος Γεώργιος Θορικού και Άγιος Κωνσταντίνος προς ασφαλή κατεύθυνση.

Τέλος, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττική και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

 

Μέτωπα σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 20.30 την Κυριακή σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγία Μαρίνα της Ζακύνθου. Το μέτωπο της φωτιάς είναι σχετικά μεγάλο, ενώ η περιοχή που ξέσπασε είναι δύσβατη.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου ενημέρωσε ότι η κατάσταση της φωτιάς είναι καλύτερη αλλά παραμένει κρίσιμη.

“Σε λίγο καλύτερη αλλά κρίσιμη μεν κατάσταση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στο νησί μας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικίες. Έως τώρα το μεγαλύτερο μέρος που καίγεται είναι σε απροσπέλαστο σημείο.

Ύστερα από την επικοινωνία όμως που είχαμε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, μας ενημέρωσε για 2 ερπυστριοφόρα που θα προσπαθήσουν να ανοίξουν δρόμους στον ορεινό όγκο την δεδομένη χρονική στιγμή 2:20πμ.

Η υπηρεσία μας από την στιγμή που ζητήθηκε η συνδρομή της με 4 δικές της υδροφόρες, τριών ιδιωτών και δικά της σκαφτικά μηχανήματα ήταν στο σημείο από νωρίς και παραμένει. Αναμένουμε την συνδρομή των εναέριων μέσων τις πρώτες πρωινές ώρες”

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Μαζί τους βρίσκονται μέλη εθελοντικών ομάδων του νησιού, και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, ενώ αναμένονται και τα εναέρια μέσα.

Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στη Ριτσώνα στην Εύβοια. Η φωτιά περιορίστηκε στον χώρο του εργοστασίου από όπου και ξεκίνησε. Η φωτιά καίει ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία είναι εκτεθειμένα σε υπαίθριο χώρο δίπλα στο εργοστάσιο.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Νωρίτερα, πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί κατά μήκος της παλαιάς Εθνικής Οδού προς Χαλκίδα για να μην περάσουν οι φλόγες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπάρχουν κι άλλα εργοστάσια.

Στο Δίστομο Βοιωτίας η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση εξακολουθεί να μαίνεται.

Η φωτιά καίει βορειοανατολικά, μακριά από τον οικισμό σε δύσβατο σημείο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Τουρκία πήρε το τελευταίο "εισιτήριο" για τα προημιτελικά του Euro 2024. Η ομάδα του Μοντέλα επικράτησε 2-1 της Αυστρίας και πλέον περιμένει την Ολλανδία στις οκτώ καλύτερες ομάδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέχρι και πάρτι γενεθλίων είχε στήσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Σταυρακίου Ιωαννίνων η εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών, κινη . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Λούκα Βιλντόσα (28 χρόνων, 1.91 μέτρα), ο οποίος αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό AKTOR. Στην κίνηση αυτή αναφέρθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θεωρείται – και όχι κατ’ υπερβολή – ένας από τους πιο ταλαντούχους 16χρονους του πλανήτη. Δείγματα γραφής και προόδου συνεχή για τον Κωνσταντίνο Καρέτσα. Όχι μόνο ως στέλεχος των φ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου. Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται: "Στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη βίαιο επεισόδιο διαδραματίστηκε, αυτή τη φορά στο χωριό Μυρτιά του Πύργου, με πρωταγωνίστρια μία νεαρή γυναίκα, η οποία -όπως κατήγγειλε στην αστυνομία, δέχθηκε επίθεση από τον άνδρα με τον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην καλοκαιρινή γιορτή του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου «Μέριμνα», η οποία πραγματοποιήθηκε στον καταπράσινο κήπο του ιδρύματος, παρευρέθηκε την Δευτέρα  01 Ιουλίου 2024, η Αντιπεριφερειάρχης Κο
Image
Image

Search