ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΦΠΑ: Μονιμοποιούνται οι μειωμένοι συντελεστές 13% σε ταξί και καφέ

Μόνιμο καθίσταται με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε ταξί και καφέ σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. 

Υπενθυμίζεται ότι από 1/1/2024 μονιμοποιήθηκαν οι μειώσεις του συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά αγαθών που εφαρμόστηκαν την περίοδο της πανδημίας όπως στις μεταφορές, τα γυμναστήρια, τις σχολές χορού, τους κινηματογράφους και σε μια σειρά αγαθών σχετιζόμενα με τη δημόσια υγεία με ετήσιο κόστος 305 εκατ. ευρώ. Επιπλέον επεκτάθηκε ο μειωμένος συντελεστής σε καφέ, κακάο, τσάι και χαμομήλι που προσφέρονται στην εστίαση και στα ταξί έως τις 30/06/2024 με εκτιμώμενο κόστος για το εξάμηνο 77 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο μειωμένος συντελεστής στα μη αλκοολούχα ποτά μονιμοποιήθηκε στο 13% για τις περιπτώσεις που αποτελούν παραδόσεις αγαθών (take away και delivery), ενώ στα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα επανήλθε στο 24%.

Από 1/7/2024 μονιμοποιείται ο μειωμένος συντελεστής στα ταξί (από το 24% στο 13%) με εκτιμώμενο ετήσιο δημοσιονομικό κόστος 45 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον παραμένει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ (13%) σε καφέ, κακάο, τσάι και χαμομήλι που αποτελούν παραδόσεις αγαθών (take away και delivery), με εκτιμώμενο δημοσιονομικό κόστος 65 εκατ. το χρόνο, και επανέρχεται στο 24% μόνο στα σερβιριζόμενα, κατά αναλογία με τα υπόλοιπα μη αλκοολούχα ποτά, με εκτιμώμενη εξοικονόμηση 43 εκατ. το χρόνο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος για φωτιά (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται για την Τρίτη (02/07) σε 19 περιοχές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφιαλτικές στιγμές έζησε πριν από μερικές ημέρες μία 26χρονη κοπέλα στην Αγία Βαρβάρα όταν την ώρα που κοιμόταν με το ανήλικο παιδί της δέχθηκε ξαφνικά άγρια επίθεση από τον πρώην . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο σεισμοί με διαφορά ενός λεπτού σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (1/7) στην Περαχώρα Κορινθίας.Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο πρώτος σεισμός μεγέθο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του πρώην δημάρχου Πάργας, Θανάση Λιόλιου. Ο Θανάσης Λιόλιος εντοπίστηκε νεκρός στην παραλία Λούτσα της Πρέβεζας. Τα ίχνη του είχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, αλλά και στον εκπαιδευτικό κύκλο, η είδηση θανάτου του μαθηματικού Στέλιου Ζαμπέτη. Ο καθηγητής και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ Ιωάννης
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Με την πρόσκληση του διαγωνισμού «Αναβάθμιση Υποδομών καινοτομικής διασύνδεσης γνώσης και επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο ανάπτυξης του PAT
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε χθες Δευτέρα 1.7 η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου που αφορά το
Image
Image

Search