ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έρχεται αμοιβή έως 3.000 ευρώ σε όσους «κάρφωσαν» φοροδιαφυγή

Χρηματική αμοιβή έως 3.000 ευρώ θα λάβουν οι πολίτες που «κάρφωσαν»  περιπτώσεις φοροδιαφυγής με «μαϊμού» αποδείξεις και παραποιημένες ταμειακές μηχανές από το κινητό τους τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής «Appodixi».

Με το φοροελεγκτικό μηχανισμό να έχει προχωρήσει στον έλεγχο των καταγγελιών και στην επιβολή προστίμων σε όσους εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής αναμένεται τις επόμενες ημέρες, να υπογράψει τις πρώτες αποφάσεις με τις οποίες θα επιβραβεύονται οι πολίτες που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Τα ποσά που θα λάβουν οι φορολογούμενοι κυμαίνονται από 100 έως 3.000 ευρώ και αφορούν επώνυμες καταγγελίες  οι οποίες κατέληξαν σε έλεγχο και επιβολή προστίμου.

Μέσω της εφαρμογής «Appodixi» έχουν φτάσει στην ΑΑΔΕ 165.149 καταγγελίες με τις 74.892 να είναι επώνυμες και τις 90.257 να είναι ανώνυμες.

Το μέτρο της  χρηματικής επιβράβευσης των φορολογούμενων που καταγγέλλουν κρούσματα φοροδιαφυγής προβλέπει τα εξής:

Αν, κατόπιν επώνυμης καταγγελίας σε βάρος επιχείρησης, μέσω της εφαρμογής σάρωσης «QR code appodixi» της ΑΑΔΕ που αφορά σε στοιχεία λιανικής πώλησης, διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος και επιβληθεί πρόστιμο, για παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση στη λειτουργία των ταμειακών μηχανών ο καταγγέλλων λαμβάνει χρηματική επιβράβευση μετά από απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ. Δεν δικαιούνται τη χρηματική επιβράβευση υπάλληλοι της ΑΑΔΕ., του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που ασκούν ελεγκτικά καθήκοντα.

Η χρηματική επιβράβευση ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής του εκδοθέντος στοιχείου λιανικής, για το οποίο έγινε η καταγγελία, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και σε καμία περίπτωση δεν υπολείπεται των 100 ευρώ, ούτε υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ. Αν η καταγγελία αφορά περισσότερα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσε η ίδια επιχείρηση, η χρηματική επιβράβευση υπολογίζεται επί του εκδοθέντος φορολογικού στοιχείου με τη μεγαλύτερη αξία.

Η χρηματική επιβράβευση δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος και απαλλάσσεται από κάθε φόρο, κράτηση, τέλος ή εισφορά υπέρ του Δημοσίου, Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή τρίτων και είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά τους πρόσωπα, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Η απόφαση για την καταβολή της χρηματικής επιβράβευσης δεν αναρτάται στο Διαδίκτυο στο Πρόγραμμα «Διαύγεια».

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή «Αppodixi» αναγνωρίζει το QR Code των ταμειακών μηχανών που έχουν αναβαθμιστεί περιλαμβάνοντας πλέον και την ημερομηνία και ώρα έκδοσης της απόδειξης.

https://www.in.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό του Εξωτερικών συνετρίβη σήμερα καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη, καθώς ο πρόεδρος επέ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, εν όψει ευρωεκλογών, όσ . . .
LIFE STYLE

Ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα έχουν απασχολήσει τον τελευταίο καιρό λόγω των αρνητικών σχολίων που συγκέντρωσαν για την παρουσίαση της φετινής Eurovision. Ειδικά, οι δύο σχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”.  Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”.  Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός και αφορούσε στη μελέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο αγόρασε Τούρκος επενδυτής, με σκοπό να λάβει Golden Visa σύμφωνα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικώνελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 η ΥΠΕ, σε συνεργασία μετον ΕΟΔΥ.Τη Δευτέρα 20 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοισ
Image
Image

Search