ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποκάλυψη Καρπέτα στο achaianews.gr: Πτώση 31% στον τουρισμό ενώ δαπανήθηκαν 5,2 εκατ. ευρώ για προβολή της Δυτ.Ελλάδας!

Σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την κατακόρυφη πτώση του τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα, όταν όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε - Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας, ξόδεψε η Περιφέρεια 5,2 εκατομμύρια ευρώ για το ….τίποτα»

Μεταξύ άλλων ο Κώστας Καρπέτας δήλωσε στο «achaianews.gr»:

«Τα αποτελέσματα του τουρισμού για την Δυτική Ελλάδα ήταν αποκαρδιωτικά και απογοητευτικά. Το να πέφτουμε το 2023 σε σχέση με το 2022 που ήταν η πρώτη χρονιά μετά την πανδημία, είναι τρομακτικό για την Περιφέρειά μας. Εμείς έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στον Περιφερειάρχη εδώ και καιρό. Μας έλεγε όχι θα δείτε τα αποτελέσματα του 2023. Ε τα είδαμε. Είμαστε 40% κάτω σε διανυκτερεύσεις από το 2019 και 31% κάτω σε επισκέψεις! Οι εισπράξεις μειώθηκαν επίσης κατά 210 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2022. Έπεσε ακόμη και η δαπάνη ανά επισκέπτη, όταν στην Κρήτη είναι 971 ευρώ το άτομο και στην Δυτική Ελλάδα μόλις 372 ευρώ το 2023 από 378 το 2022! Την περίοδο αυτή δαπανήθηκαν τα περισσότερα χρήματα που έχουν δαπανηθεί ποτέ! 5.200.000 ευρώ για τουριστική προβολή και συμμετοχή σε εκθέσεις και αυτό είναι το αποτέλεσμα… Όταν στην προηγούμενη  μέχρι το 2019 δεν είχαμε ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Είχαμε χαλάσει 900.000 και είχαμε βάλει για την επόμενη χρονιά ένα εκατομμύριο τότε στο ΕΣΠΑ, το οποίο το έκαναν 4.000.000 ευρώ με το αιτιολογικό ότι πρέπει να ανεβάσουμε τον τουρισμό μας. Φτιάξαμε το «OLYMPIAN LAND» και να τα αποτελέσματα. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε!»

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η αναβάθμιση του ποδηλατόδρομου της Πάτρας σε αυτοκινητόδρομο, αλλά χαμηλών ταχυτήτων. Κανονικά θα έπρεπε σε παραβάσεις αυτού του . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα πραγματοποίησε την Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Περιφέ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Φραν Ναβάρο θα γίνει πατέρας και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Η σύντροφός του, Ναταλί Αλφάρο, είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδάκι. Το ζευγάρι, από ό,τι βλέπουμε από τις κοινές τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει αύριο Μ. Παρασκευή, στην Περιφορά Επιταφίων του Δήμου Πατρέων: -Στο Β’  Δημοτικό Κοιμητήριο στις 4.30 μ.μ., θα παραστεί ο Αντιδήμαρχος Έργων, Παναγιώτης Μελάς.   -Στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Πρός τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς καί Ἀποστολικῆς Μητροπόλεως Πατρῶν Παιδιά μου εὐλογημέν
Image
Image

Search