ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μαστοράκου στο achaianews.gr: Υπάρχει έξαρση μηνιγγίτιδας στην χώρα μετά την πανδημία

Σε πλήρη ετοιμότητα εξακολουθούν να βρίσκονται κυρίως στην Πάτρα και στην Δυτική Ελλάδα οι υγειονομικοί φορείς για την μηνιγγίτιδα, που κοινή εκτίμηση των αρμοδίων είναι ότι βρίσκεται σε έξαρση, κάτι που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της στο "achaianews.gr" η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρα Άννα Μαστοράκου.

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:
«Καταρχάς διαπιστώνεται όντως φέτος έξαρση της μηνιγγίτιδας. Αυτό δεν το βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά κατά την διάρκεια της πανδημίας, αφού ουσιαστικά και ειδικά λόγω της αποστασιοποίησης και της μάσκας, είχαν μειωθεί τα κρούσματα μηνιγγίτιδας. Πάντοτε κρούσμα μηνιγγίτιδας  υπάρχουν στην κοινότητα, τα οποία όμως διαχωρίζονται σε ιογενείς και μικροβιακές.  Όσον αφορά στα κρούσματα μικροβιακής μηνιγγίτιδας από μηνιγγιτιδόκοκκο, αυτή τη στιγμή στην χώρα είναι 15. Και είναι ουσιαστικά σε έξαρση και αυτό ανησυχεί ιδιαιτέρως τον ΕΟΔΥ και φυσικά και το υπουργείο υγείας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι υγειονομικοί φορείς είναι σε  επαγρύπνιση, ούτως ώστε να δοθούν οδηγίες  σε κάθε περίπτωση, με σημαντικό στοιχείο την άμεση ιχνηλάτηση, προκειμένου να θωρακίσουμε  την κοινότητα και να την αποστειρώσουμε, για αν μην επιτρέψουμε στο μικρόβιο να μεταδοθεί. Είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, έχοντας τεθεί οι υπηρεσίες σε επαγρύπνηση. Προσπαθούμε ουσιαστικά να εντοπίσουμε εάν υπάρχουν κάποια κοινά σημεία των ασθενών με μηνιγγίτιδα, κάποιος κοινός τόπος, για να μπορέσουμε να δράσουμε αποτελεσματικά. Προς το παρόν το τελευταίο κρούσμα με την 42χρονη από την Ηλεία φαίνεται μεμονωμένο, αλλά είμαστε στην φάση της ιχνηλάτησης για να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί στο περιβάλλον, ώστε να διαπιστώσουμε αν είχε κάποια επαφή με πρόσωπο που ενδεχομένως να ήρθε ίσως στο Καρναβάλι της Πάτρας ή να συμμετείχε στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια κολώνα βρίσκεται στη μέση ενός δρόμου στο Στενό Κορινθίας προκαλώντας ανησυχία για τους οδηγούς που περνούν από την περιοχή, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Π . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίσθηκε «αγνώριστος» συγκριτικά με τις πρόσφατες εντυπωσιακές εμφανίσεις του και αποκλείσθηκε με «το καλημέρα», από το διεθνές τουρνουά, που φιλοξενείται σ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου συνελήφθη χθεςτο βράδυ, στον Πύργο, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίουσχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.Ειδικότερα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε το πρωί στην 30ή "Ημέρα Καριέρας" που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο λιμάνι του Πειραιά, με επίκεντρο τη γαλάζι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της Ομάδας ΕιδικώνΕλέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, συνελήφθησαν δύο 17χρονοι καιένας 21χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα καταστήματα θα λειτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
Image
Image

Search