ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρωτοσέλιδα

Πρόεδρος ΕΙΝΑ στο achaianews.gr: Κλειστές οι 4 από τις 12 χειρουργικές αίθουσες στο ΠΠΝΠ!

Καταπέλτης για την λειτουργία των απογευματινών ιατρείων από τις 26 Μαρτίου στο ΠΠΝΠ, ήταν μιλώντας στο "achaianews.gr", ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαίας Χρήστος Δάβουλος, παραθέτοντας μία σειρά από στοιχεία που σοκάρουν για τις ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό και κλίνες, ακόμα και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα και για την ασφάλεια των ασθενών.

Μεταξύ άλλων δήλωσε τα ακόλουθα:

«Μιλάμε για μία ακόμη πράξη στο έργο της εμπορευματοποίηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, μετά την λειτουργία εδώ και πολλά χρόνια των απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία. Τώρα καλούνται για άλλη μία φορά οι ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τις μακροχρόνιες αναμονές για ένα χειρουργείο ή για μια διαγνωστική εξέταση.

Προφανώς μιλάμε και για ζητήματα επισφάλειας. Ποια μονάδα εντατικής θεραπείας θα φιλοξενήσει έναν ασθενή από απογευματινό χειρουργείο, όταν υπάρχουν διασωληνωμένα περιστατικά πολλές ημέρες εκτός ΜΕΘ, όταν στο ΠΠΝΠ με τις διεθνείς προυποθέσεις θα έπρεπε να έχει γύρω στις 50 κλίνες ΜΕΘ και λειτουργούν αυτή τη στιγμή κάτω από τις μισές.

Σήμερα υπάρχουν επίσης 8 κενές οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων και ακόμη 24 κενές οργανικές θέσεις από όλες τις χειρουργικές ειδικότητες, ενώ παραμένουν τέσσερις χειρουργικές αίθουσες κλειστές από τις δώδεκα!»

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

Follow Us

OXYGEN FM

© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search