ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας στο achaianews.gr: "Ήρθα για να μείνω"

"Η ειλικρινής σχέση που θέλουμε να έχουμε με τους συμπολίτες μας, θα είναι ο οδηγός μας και στο τέλος της θητείας μας, θα μας εμπιστευτούν ξανά." Αυτό επεσήμανε στην πρώτη του συνέντευξη τρεις μήνες σχεδόν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ως Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, απαντώντας σε 5 σημαντικές ερωτήσεις στο achaianews.gr.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

ΕΡΩΤΗΣΗ 1
Εδώ και δύο μήνες έχετε αναλάβει τα ηνία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, έχοντας μία σειρά από έργα προς υλοποίηση. Ποια έχετε ορίσει ως πρώτη προτεραιότητα, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους;

Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος
"Όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές, η καθημερινότητα του πολίτη της Δυτικής Αχαΐας αποτελεί προτεραιότητά μας. Προσπαθούμε σε αυτά τα ζητήματα, να ανταποκριθούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια, αμεσότητα και σεβασμό. Από τις πρώτες ημέρες της θητείας μας, προσπαθούμε να είμαστε ουσιαστικοί, προσπερνώντας σημαντικές καθυστερήσεις, ελλείψεις, παθογένειες, προσαρμοσμένοι στις ανάγκες του Δήμου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε προγράμματα χρηματοδότησης και έργα.
Σε ότι αφορά τα μεγάλα έργα που αφορούν την περιοχή και μπορούν να αλλάξουν ουσιαστικά τη φυσιογνωμία του τόπου μας προς το καλύτερο η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση  της Πατρών – Πύργου και των έργων της Ολυμπίας Οδού, με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς, καθώς και η σύνδεση με τον Άραξο και τη ΒΙ.ΠΕ. Επιπλέον, η αξιοποίηση του φράγματος του Πηνειού για την άρδευση του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας και η επέκταση του Σιδηρόδρομου, η χωροταξική διευθέτηση και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου  των Αλυκών, όπως και του αλιευτικού καταφυγίου αποτελούν βασικές μας προτεραιότητες. Η τουριστική αξιοποίηση μέσω προσέλκυσης των επενδύσεων της περιοχής του Δήμου μας, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας."

ΕΡΩΤΗΣΗ 2
Η Δυτική Αχαΐα είναι ένα τουριστικό «ακατέργαστο διαμάντι», αλλά υστερεί σε υποδομές και προβολή για την προσέλκυση τουριστών. Ο σχεδιασμός σας τι προβλέπει;

Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος
"Δυστυχώς σας πληροφορώ ακόμα και σήμερα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτήν την κατά γενική ομολογία «ακατέργαστη» ομορφιά του Δήμου μας, την ειρωνεύεται στις τοποθετήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του λόγου που όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν υπήρξε κανένας απολύτως σχεδιασμός για την τουριστική αξιοποίηση και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας.  Η έλλειψη πίστης στις δυνατότητες του Δήμου μας. Από την δική μας πλευρά, η τουριστική αξιοποίηση, με την προσέλκυση επενδύσεων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι πρωταρχικός στόχος. Ήδη ξεκινήσαμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια σειρά εκδηλώσεων στην περιοχή, που δεν υπήρχαν στο παρελθόν ή είχαν ατονήσει και οι οποίες μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες, δημιουργώντας θεσμούς για την περιοχή μας.  Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου των Αλυκών, το αλιευτικό καταφύγιο σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου, η βελτίωση της προσβασιμότητας στην περιοχή μας, και η ανάδειξη και προβολή πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων είναι από τους πρωταρχικούς στόχους μας."



ΕΡΩΤΗΣΗ 3
Έχετε παραλάβει εκκρεμότητες ή έργα που χρειάζονται επανεξέταση προκειμένου να διευθετηθούν;

Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος
"Όπως σας ανέφερα και σε προηγούμενη ερώτηση, παραλάβαμε μια σειρά εκκρεμοτήτων του Δήμου, με σημαντικές ελλείψεις και έντονα στοιχεία κακοδιαχείρισης από την απερχόμενη Δημοτική αρχή. Είναι ήδη γνωστό, ότι απεντάχθηκαν έργα δυστυχώς, εξαιτίας αυτής της κακοδιαχείρισης, έργα σημαντικά για τους συμπολίτες μας. Από την πρώτη στιγμή κληθήκαμε να διευθετήσουμε μια σειρά ζητημάτων, τα οποία θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί ή τουλάχιστον να υπήρχε ένας σαφής προγραμματισμός τους. Αντιθέτως καθημερινά γινόμαστε δέκτες αγωγών από οφειλές που έρχονται στον Δήμο, από την θητεία του κ. Μυλωνά. Είναι μια κατάσταση που δυστυχώς δεν τιμά τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και ίσως εξηγεί και γιατί ο πρώην Δήμαρχος, επέλεξε να παραιτηθεί από τη θέση του στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο."



ΕΡΩΤΗΣΗ 4
Ταυτόχρονα είστε και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α και λάβατε πρόσφατα μία επιστολή του Δημάρχου Πάτρας όπου σε γενικές γραμμές σας υπενθύμιζε την υποχρέωση του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α για να αναλάβει τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων της Αχαΐας. Η δική σας θέση ποια είναι;

Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος
"Η ευθύνη του Προέδρου και όλου του Δ.Σ του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Ν. Αχαΐας έχει αναληφθεί και υλοποιείται σύμφωνα με την νομοθεσία και τις ανάγκες της περιοχής. Παραλάβαμε τέσσερις προβληματικούς Συνδέσμους στον Νομό μας και δημιουργήσαμε σε μικρό χρονικό διάστημα έναν φορέα, του οποίου η συνεισφορά έχει ήδη αναγνωρισθεί απ’ όλους. Το ταμείο του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α έχει αυξηθεί από την ημέρα που παραλάβαμε τους τέσσερις συνδέσμους δείγμα της καλής διαχείρισης που κάνουμε. Υλοποιούμε δράσεις κ θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε αυτές σε όλα τα μήκη και πλάτη του Νομού μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας και όχι των αρμοδιοτήτων των Δήμων."

ΕΡΩΤΗΣΗ 5
Η πενταετία που ξεκίνησε για εσάς και την ομάδα σας στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας είναι αρκετή για το έργο σας ή, αν και είναι νωρίς, θα διεκδικήσετε από τους ψηφοφόρους ακόμα μία θητεία;

Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος
"Νομίζω ότι το έργο του αυτοδιοικητικού δεν σταματάει ποτέ και ποτέ δεν είναι αρκετό. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και οι συμπολίτες μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός, με διαρκείς ανάγκες. Από την πλευρά μας, οφείλουμε να αποδείξουμε στους ανθρώπους αυτούς που μας εμπιστευτήκαν, ότι είμαστε εντελώς διαφορετικοί από τη Δημοτική Αρχή Μυλωνά. Να κριθούμε για την αποτελεσματικότητα και τον τρόπο διοίκησης μας. Νομίζω αυτή η ειλικρινής σχέση που θέλουμε να έχουμε με τους πολίτες της Δυτικής Αχαΐας, θα είναι ο οδηγός μας και στο τέλος της θητείας μας θα μας εμπιστευτούν ξανά."

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες (26 Απριλίου 2024) το μεσημέρι μπροστά από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, από αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κύκλωμα  διακινούσε ναρκωτικά εντός των σχολείων και των σχολικών κοινοτήτων της Πάτρας. Πρόκειται για 12 άτομα (11 Έλληνες και 1 Αλβανός), μεταξύ των οποίων και 4 μαθητές, συνελη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος, ο αδερφός του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη τη νύχτα των φονικών επεισοδίων στου Ρεν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα καταστήματα θα λειτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Μαλανδρίνου θα μεταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος ηγετικό στέλεχος των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τη Δευτέρα, για συμμετοχή στην
Image
Image

Search