ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρωτοσέλιδα

Το προφυλακισμένο πρώην στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς φοβόταν ότι θα πέσει θύμα της Greek Mafia, είπε ο συνήγορός του

Στη φυλακή οδηγείται και πάλι το πρώην ηγετικό μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθη χθες Παρασκευή στο πλαίσιο ερευνών για το οργανωμένο έγκλημα. Την ίδια ώρα οι δύο ΟΥΚάδες που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας όρος. Και οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργεί περαιτέρω έρευνα.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων Βαγγέλης Καντιάνης ανέφερε:

«Μια «πολύδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακες», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν.

kantianis-00
O συνήγορος των δυο κατηγορουμένων Βαγγέλης Καντιάνης
 

Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν «συνεργασίας» ποινικών – τρομοκρατών «επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.» αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

Οι σχέσεις του ηγετικού μέλους των Πυρήνων με ποινικούς

 

Τα οκτώ χρόνια παραμονής του πίσω από τα κάγκελα των φυλακών Κορυδαλλού επέτρεψαν στο ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς να αναπτύξει φιλίες με «βαριά ονόματα» του οργανωμένου εγκλήματος. Οι φιλίες αυτές δημιούργησαν τις προϋποθέσεις προκειμένου το άλλοτε ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» να περάσει από την τρομοκρατία στο οργανωμένο έγκλημα.

Είναι ενδεικτικό ότι γνωστός ποινικός ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018 σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει λίγο διάστημα πριν την εκτέλεσή του είχε αναφερθεί στα συλληφθέντα στελέχη των «Πυρήνων» λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «λυπάται που θα παραμείνουν τα αετόπουλα στα κλουβιά». Τα έγκλειστα στελέχη της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης εξέφραζαν κι αυτοί δημόσια την εκτίμηση και τη φιλία τους προς τον επονομαζόμενο «Νονό των Νονών».

 

Σημειώνεται πως ενώ είχε καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλιτα σε 76 χρόνια ποινή κάθειρξης το άλλοτε ηγετικό μέλος των «Πυρήνων» εξέτισε μόλις οκτώ χρόνια και αποφυλακίστηκε το 2019 κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ο άνδρας φέρεται να ετοίμαζε ένα ακόμα ηχηρό χτύπημα.

Τι υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου

 

Να σημειωθεί ότι το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας του επέβαλλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος καταδικάσθηκε για δύο πλημμελήματα έπειτα από δίωξη που του είχε ασκήσει νωρίτερα η εισαγγελία.

Συγκεκριμένα, του είχε ασκηθεί δίωξη για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές ενώπιον του οποίου αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τόνισε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» ενώ λίγο μετά στην απολογία του είπε «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι».

Μάλιστα κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Follow Us

OXYGEN FM

© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search