ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Με μένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε άλλη πίστα - Ανέλαβα στο 8% και τώρα είναι στο 13%» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στο LIVE NEWS για την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ και για τους υποψήφιους.

Ο κύβος ερρίφθη, με το ΠΑΣΟΚ να οδεύει ολοταχώς για εσωκομματικές κάλπες για πρόεδρο, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να «σηκώνει το γάντι» στους διαφωνούντες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε οι εσωκομματικές κάλπες να στηθούν στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο LIVE NEWS για αυτή τη διαδικασία είπε πως δεν ήταν μία κίνηση την οποία είχε σκοπό να κάνει.

«Δεν θα το έκανα. Θεωρώ πως ήταν ασύμμετρη η αντίδραση στελεχών σε σχέση με το αποτέλεσμα. Η ΝΔ έχασε μία πολύ μεγάλη δύναμη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθοδική πορεία και το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε, όχι όσο θα θέλαμε αλλά ανέβηκε. Η αντίδραση κάποιων στελεχών  δημιούργησε τεράστιο εσωτερικό ζήτημα και όφειλα ως πρόεδρος να αντιμετωπίσω αυτό θέμα με καθαρές λύσεις».

Σε σχέση με το λάθος μήνυμα που το κόμμα μπορεί να έστειλε στους ψηφοφόρους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως υπήρχαν ζητήματα επικοινωνιακής αδυναμίας.

«Σε κάποια θέματα, δεν φάνηκε καθαρά η θέση μας, όπως η επιστολική ψήφος. Στα πανεπιστήμιά είχαμε μία πολύ καλή θέση. Δεν μπορεί ο κόσμος να πληρώνει για την υγεία και την Παιδεία. Πρέπει να εγγυάται το κράτος. Πρέπει να γίνουν με σεβασμό στο Σύνταγμα τα πανεπιστήμια. Εγώ ανέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ στο 8% και τώρα είναι στο 13%. Το ΠΑΣΟΚ έχει ρυθμίσει τα χρέη του και κέρδισε σε πολλούς Δήμους. Με μένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε άλλη πίστα. Όταν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο σε όλη την Ελλάδα πέρα από την Αθήνα, έπρεπε να κάνουμε ένα σχέδιο και να ανέβουμε στα μεγάλα αστρικά κέντρα».

«Το να προσεγγίσεις τον κόσμο θέλει πολλή δουλειά. Καλά είναι τα ευχολόγια πως θα έρθει κάποιος και θα πάει το ΠΑΣΟΚ 30% αλλά καλό είναι να είμαστε ρεαλιστές. Θέλει πολλή δουλειά και κόπο. Εγώ έχω στόχο να φέρουμε κοντά τους νέους και τα αστικά κέντρα. Με 2 χρόνια θητείας να μου καταλογίζονται πράγματα, είναι λίγο άδικο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα σχολίασε:

«Δεν θέλω μία  πασαρέλα υποψηφιοτήτων αλλά προτάσεις. Και δεν έχω ακούσει κριτική για τις θέσεις και τις προτάσεις μου. Έχω ζήσει πολλές αντιπαραθέσεις και δεν ήταν ποτέ ‘’φύγε εσύ, να έρθω εγώ’’.  Θέλω μία διαδικασία με θέσεις, προτάσεις και κριτική. Έχω χρέος να περιφρουρήσω την διαδικασία εκλογής προέδρου. Αυτό που γίνεται 3 εβδομάδες τώρα απαξιώνει τους κόπους χιλιάδων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Εγώ παρέλαβα ένα κόμμα από την Φώφη Γεννηματά, το μεγάλωσα και δεν θα επιτρέψω να το κάνει κανείς συνιστώσα στις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση».

Σε σχέση με το εάν θα μπορούσε ο Χάρη Δούκας να αναλάβει την προεδρία του κόμματος και ταυτόχρονα να παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων είπε πως η κάθε υποψηφιότητα θα αξιολογηθεί από τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.

«Οφείλω να ρίξω τους τόνους και να κρατάω τον θεσμικό μου χαρακτήρα. Το ΠΑΣΟΚ έχει πληγωθεί στο παρελθόν. Η αυτονομία για εμένα είναι πυξίδα στη ζωή μου. Δεν με πήρε κανένας από το χέρι να με κάμνει ούτε βουλευτή ούτε πρόεδρο αλλά όλα τα απέκτησα με ήθος και αυτονομία. Πήγα στον Άρειο Πάγο για τα χαλκευμένα του ΟΣΕ, που προφανέστερα χάλκευσε ένα σύστημα τη; ΝΔ και τα έδωσε σε συγκεκριμένο μέσο, και ξαφνικά για το μέσο αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως εάν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει το πώς επικοινωνεί τα μηνύματά του και τις θέσεις του.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου απάντησε ο πασίγνωστος τραγουδιστής, ο οποίος όπως έγινε νωρίτερα γνωστό πιάστηκε στη «δαγκάνα» τς Αρχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του γνωστού κατασκευαστή Νίκου Καπογιαννόπουλου σε ηλικία 71 ετών. Ο Νίκος Καπογιαννόπουλος έφυγε από τη ζωή μετά από πολυήμερη νοσ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαστε μια χώρα δυνατότητων και εκκρεμοτήτων. Είναι σημαντικό να αρχίσουμε να λύνουμε θέματα. Όλη η συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται για το πώς θα γίνει καλύτερα η δο . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice», της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών / Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας, θα παρουσιάσει στις 5 Ιουλίου 2024 κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του γνωστού κατασκευαστή Νίκου Καπογιαννόπουλου σε ηλικία 71 ετών. Ο Νίκος Καπογιαννόπουλος έφυγε από τη ζωή μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στον Πρόεδρο Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ιωάννη Μασούτη έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 24%, ζητώντα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών, που έπληξαν το Δήμο Ερυμάνθου και ιδιαίτερα την ημιορεινή περιοχή στο χωριό Κάλφα Αχαΐας και των όμορων οικισμών, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης κρί
Image
Image

Search