ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να πέσει

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής κατά την τρίτη μέρα της συνεδρίασης για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πρωτοφανή επιχείρηση συγκάλυψης» την ημέρα του δυστυχήματος των Τεμπών. «Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει. Πρέπει να πέσει. Να τελειώνουμε με το καθεστώς της ανομίας και της προσβολής στην Δημοκρατία», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σε εκείνο το σημείο είπε προς τον υπουργό Επικρατείας: «Γελάτε κύριε Βορίδη. Δεν πάει άλλο». Από τα έδρανα της ΝΔ παρενέβη εκτός μικροφώνου ο Μακάριος Λαζαρίδης για το γεγονός ότι ο Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Πρόταση δυσπιστίας έχουμε κύριε Λαζαρίδη, οπότε ναι πρέπει να πέσει η κυβέρνηση. Έχετε στο μυαλό σας άλλα καθεστώτα προφανώς. Περάσανε αυτές οι εποχές», απάντησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς.

Οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν να απαντούν και τότε ο Αλέξης Χαρίτσης είπε αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη: «Τώρα τι θα γίνει κυρία πρόεδρε, τι θα γίνει εδώ με τους εκλεκτούς συναδέλφους;». «Θα παρακολουθήσουν ήσυχοι», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Άκουγα την ομιλία του κ. Βορίδη που συμπύκνωνε την κυβερνητική γραμμή. Είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τις δύσκολες και επικίνδυνες αποστολές και έχει αναλάβει το ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης του πρωθυπουργού και του κ. Καραμανλή», σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης. Επιπλέον κατηγόρησε τον Μάκη Βορίδη ότι «κατέφυγε και σε μία βαρύτατη μομφή. Είπε ότι η αριστερή αντιπολίτευση εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο. Αυτό αρκεί για να πειστούμε ότι δεν έχετε καταλάβει απολύτως τίποτα. Δεν έχει καταλάβει την προσβλητική σας συμπεριφορά. Δεν έχετε καταλάβει τον πόνο των συγγενών των θυμάτων», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Αναφορικά με όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης ότι «όποιος λέει για μπαζώματα είναι για τα μπάζα» ο Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε την παραίτηση του.

«Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής»
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς απευθύνθηκε προς τα έδρανα της ΝΔ, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να κρύβεστε πίσω από τις συνεχείς επικλήσεις ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της».

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «γνωρίζει πολύ καλά ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να κάνει την δουλειά για τον κ. Καραμανλή γιατί προστατεύεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών». Ζήτησε λοιπόν από τον πρωθυπουργό να ζητήσει την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα ερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή.

«Περιμένουμε σήμερα εδώ από τον πρωθυπουργό της χώρας αντί να έρθει- όπως μαθαίνουμε- για να προσβάλλει την νοημοσύνη μας και να μας πει ότι υπάρχουν κάποια σκοτεινά κέντρα και οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης (..) Αλήθεια θα το ακούσουμε αυτά από τον. Μητσοτάκη; Ότι η κυβέρνηση που έχει και είχε την μεγαλύτερη ασυλία από τα Μέσα Ενημέρωσης κινδυνεύει να πέσει από οικονομικά συμφέροντα; Περιμένω να πάρει την πρωτοβουλία και να ζητήσει ο ίδιος την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Για να αποφασίσει η Δικαιοσύνη», σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Μην παραμυθιάζετε άλλο την ελληνική κοινωνία. Δεν γίνεται άλλο ανεκτή αυτή η υποκρισία και αυτή η προσβολή στην μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους», είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς.

«Δηλώσαμε πρώτοι ότι δεν πάει άλλο, ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει και είμαστε εδώ για να πούμε ότι η Αριστερά θα είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Δεν παίζουμε παιχνίδια. Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Δεν θεωρούμε αυτή την συζήτηση ως μία ανούσια κοκορομαχία», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Tροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι στο Ιπποκράτειο, με μια οδηγό να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και να καρφώνεται σε είσοδο κτιρίου. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του νοσοκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μαρία Σάκκαρη συνέχισε την εξαιρετική παρουσία της στο τουρνουά τένις, που διεξάγεται στην Μαδρίτη, καθώς επικράτησε άνετα της Αμερικανίδας, Σλόαν Στέφενς με 6-1, 6-3 και προκρίθ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες που παράγουν οι κυβερνητι . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ηράκλειο, με μια γυναίκα να χάνει τη ζωή της στην άσφαλτο. Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της Ομάδας ΕιδικώνΕλέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, συνελήφθησαν δύο 17χρονοι καιένας 21χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα καταστήματα θα λειτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
Image
Image

Search