Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή Μαρλαφέκα προς τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 24%

Επιστολή στον Πρόεδρο Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ιωάννη Μασούτη έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 24%, ζητώντας την παρέμβασή του για ανάκληση της απόφασης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ

κο. Ιωάννη Μασούτη

Πρόεδρο Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

 κ. Πρόεδρε,

Αναφερόμαστε στην αύξηση του ΦΠΑ  στο 24% για τον σερβιριζόμενο καφέ, τα ροφήματα και τα αναψυκτικά, σύμφωνα με την νέα διευκρινιστική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, η οποία προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε ένα κλάδο που είναι από τους βασικούς πυλώνες της τουριστικής βιομηχανίας.

Και βεβαίως σε ένα κλάδο που συμμετέχει σε μεγάλο ποσοστό στην ενίσχυση του Εθνικού εισοδήματος και της απασχόλησης.

Στα πλαίσια αυτά, σας γνωρίζουμε πως έχουμε δεχθεί πλήθος διαμαρτυριών από τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαϊας αλλά και από πολλές μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου, επικαλούμενοι δεσμεύσεις της κυβέρνησης που δεν υλοποιήθηκαν.

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως η αύξηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που έχουμε πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις στην λειτουργία των καταστημάτων εστίασης καθώς υπάρχει διεθνής αύξηση στην χονδρική τιμή του καφέ κατά περίπου 30%, πολύ μεγάλη αύξηση στο κόστος των λοιπών πρώτων υλών και βέβαια ιδιαίτερα αυξημένο κόστος ενέργειας.

Τέλος θα αναφερθούμε ιδιαίτερα,  πως ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ και αντίστοιχα η μειωμένη τιμή στο τελικό προϊόν αυξάνει τις καταναλώσεις με συνέπεια την αύξηση στα έσοδα – κατά την γνώμη μας – σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο από το προσδοκώμενο με την αύξηση του ΦΠΑ.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, ώστε να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση ή να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα στις επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης.

Follow Us

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

OXYGEN FM

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Mια γυναίκα ξεψύχησε σε πισίνα μπροστά στα δύο μικρά παιδιά της στη Θεσσαλονίκη, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους της. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την ώρα που ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (11.7.2024) μετά από το ένταλμα σύλληψης που ε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο 44χρονος που είχε προσαχθεί για την δολοφονία του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Στοιχείο – κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ήτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, συνελήφθησαν 4 άτομα, τα οποία δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις διακίνησης και εμπορίου υγρών καυσίμων, καθώς όπως δι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου, σε ηλικία 80 ετών, του γνωστού πατρινού Μάκη Γιαννακόπουλου, βυθίζοντας την οικογένειά του στο πένθος. Ο εκλιπών τη δεκαετία του ’90 άνοιξε το πρώτο κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση από το νοσοκομείο Λευκάδας σε επαγγελματίες του τουρισμού ώστε να βρεθεί που διαμένει η ασθενής που βρέθηκε χθες αναίσθητη στην παραλία των Εγκρεμνών. Η γυναίκα είναι περίπου 50 με 55 ετών εί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση αναφέρεται: Το ΘΠΚ Μέριμνα, παρότι επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο στον τομέα της της πρόνοιας και της φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση, συνεχίζει να αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια
Image
Image

Search