ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Είμαστε στο μονοπάτι της νίκης» – Καλεί τους κατοίκους της Τεχεράνης να φύγουν

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία «ελέγχει τον εναέριο χώρο της Τεχεράνης», δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, επαναλαμβάνοντας ισχυρισμό που έκανε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).
 

«Αυτή είναι μια αλλαγή σε ολόκληρη την εκστρατεία», τόνισε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην αεροπορική βάση Τελ Νοφ στο κεντρικό Ισραήλ, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Ισραέλ Κατς και τον αρχηγό του επιτελείου των IDF, αντιστράτηγο Εγιάλ Ζαμίρ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το Ισραήλ είναι «στον δρόμο» προς τη νίκη και την επίτευξη των στόχων του να καταστρέψει τις ιρανικές πυρηνικές απειλές και τις απειλές βαλλιστικών πυραύλων.

«Ελέγχοντας τον εναέριο χώρο της Τεχεράνης, χτυπάμε αυτούς τους στόχους, τους στόχους του καθεστώτος, σε αντίθεση με το εγκληματικό καθεστώς του Ιράν που στοχεύει πολίτες μας και έρχεται να σκοτώσει παιδιά και γυναίκες», είπε ο Νετανιάχου.

Το Ισραήλ, αντίθετα, λέει στους κατοίκους της Τεχεράνης να «φύγουν» ενώ η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πλήττει στόχους στην ιρανική πρωτεύουσα των πάνω 15 εκατομμυρίων κατοίκων πρόσθεσε.

«Εχουμε τον έλεγχο του εναέριου χώρου πάνω από την Τεχεράνη»

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι κατέστρεψε σε τέτοιο βαθμό τις εναέριες άμυνες του Ιράν και τα πυραυλικά του συστήματα, που τα μαχητικά του μπορούν πλέον να πετάξουν πάνω από την Τεχεράνη χωρίς να βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρές απειλές. «Τώρα είμαστε σε θέση να πούμε ότι έχουμε τον έλεγχο του εναέριου χώρου πάνω από την Τεχεράνη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, ταξίαρχος Εφί Ντεφρίν.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταστρέψει «το ένα τρίτο» των εκτοξευτήρων πυραύλων εδάφους- εδάφους του Ιράν, κατά την τέταρτη ημέρα της μαζικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει εναντίον στόχων του ιρανικού πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος, αν και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς δήλωσε ότι ο στρατός δεν στοχοθετεί σκοπίμως τους κατοίκους της Τεχεράνης.

real.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search