ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Προσκύνημα τρόμου στη Μέκκα: Πάνω από 1.300 οι νεκροί υπό 52 βαθμούς Κελσίου – Θύματα από 10 χώρες

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι περισσότεροι από 1.300 πιστοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος χατζ που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια έντονης ζέστης.

«Δυστυχώς, ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους 1.301, με το 83% να μην έχουν άδεια να κάνουν χατζ και να έχουν περπατήσει μεγάλες αποστάσεις κάτω από το φως του ήλιου, χωρίς κατάλληλη προστασία», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας.

Ο απολογισμός του Γαλλικού Πρακτορείου την περασμένη εβδομάδα, με βάση επίσημες δηλώσεις και αναφορές διπλωματών που εμπλέκονται στις απαντήσεις των χωρών τους, ανέφερε τον απολογισμό σε περισσότερους από 1.100.

Οι νεκροί προέρχονταν από περισσότερες από 10 χώρες που εκτείνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Ινδονησία, και ορισμένες κυβερνήσεις συνεχίζουν να ενημερώνουν σχετικά.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν Αιγύπτιοι. Πηγές ασφαλείας και ιατρικές πηγές είπαν σήμερα στο Ρόιτερς ότι ο αριθμός των νεκρών Αιγυπτίων έχει ανέλθει σε 672 και άλλοι 25 είναι οι αγνοούμενοι. Πάνω από 630 από αυτούς ήταν μη εγγεγραμμένοι προσκυνητές. Οι διπλωμάτες είπαν ότι η αιτία θανάτου στις περισσότερες περιπτώσεις σχετιζόταν με τη ζέστη.

Οι θερμοκρασίες στη Μέκκα φέτος ανέβηκαν έως και 51,8 βαθμούς Κελσίου (125 βαθμούς Φαρενάιτ), σύμφωνα με το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο της Σαουδικής Αραβίας. Το Ριάντ δεν είχε σχολιάσει δημόσια τους θανάτους ούτε είχε δώσει τον δικό του απολογισμό μέχρι την Κυριακή.

Ωστόσο, την Παρασκευή, ένας ανώτερος Σαουδάραβας αξιωματούχος έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο έναν μερικό απολογισμό 577 θανάτων για τις δύο πιο πολυσύχναστες ημέρες του χατζ: στις 15 Ιουνίου, όταν οι προσκυνητές συγκεντρώθηκαν για ώρες προσευχής στον καυτό ήλιο στο όρος Αραφάτ και στις 16 Ιουνίου, όταν συμμετείχαν στο τελετουργικό «λιθοβολισμός του διαβόλου» στη Μίνα.

 

Ο αξιωματούχος υπερασπίστηκε επίσης την απάντηση του Ριάντ, λέγοντας: «Το κράτος δεν απέτυχε, αλλά υπήρξε μια εσφαλμένη εκτίμηση από την πλευρά των ανθρώπων που δεν εκτιμούσαν τους κινδύνους».

https://www.ertnews.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από σήμερα οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών στους πληγέντες δήμους από την πυρκαγιά που έκαψε χιλιάδες στρέμματα στον Ερύμανθο. Έτσι, στον χώρο του πρώην Δημαρ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το θερμότερο καλοκαίρι όλων των εποχών θα είναι το φετινό σύμφωνα με τους ειδικούς οι οποίοι κάνουν λόγο για τις ακραίες συνθήκες που θα επικρατήσουν. Ειδικοί αναλύουν τους παράγον . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (20/6) , ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος εξαιτίας της παραβίασης των . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (27/6) στο φαράγγι Διαβολογέφυρο Τροιζήνας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ένα αγόρι ηλικίας 10-12 ετών.Σύμφωνα με το saronicmagazine . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από σήμερα οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών στους πληγέντες δήμους από την πυρκαγιά που έκαψε χιλιάδες στρέμματα στον Ερύμανθο. Έτσι, στον χώρο του πρώην Δημαρχείου Τριταίας, στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) και για τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας σήμερα Παρασκευή. Δείτε αναλυτικά:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Από τις 27/06/2024 έως τις  05/07/2024  θα έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο 9ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ,  μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, μ
Image
Image

Search