ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία: Στήνονται κάλπες στις 4 Ιουλίου

Πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στη Βρετανία καθώς ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σε έκτακτο διάγγελμά του ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εκλογών στις 4 Ιουλίου.

Η είδηση επιβεβαίωσε την έντονη φημολογία καθώς το πρωθυπουργικό γραφείο ανακάλεσε υπουργούς από ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον βασιλιά νωρίτερα σήμερα για να ζητήσει τη διάλυση του κοινοβουλίου ενόψει των γενικών εκλογών της Πέμπτης 4 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός Σούνακ είπε στο έθνος: «Τώρα είναι η στιγμή για τη Βρετανία να επιλέξει το μέλλον της».

«Να αποφασίσει αν θέλουμε να χτίσουμε πάνω στην πρόοδο που έχουμε σημειώσει ή να διακινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στο μηδέν χωρίς σχέδιο και χωρίς βεβαιότητα».

Οι εκλογές, είπε, «θα διεξαχθούν σε μια εποχή που ο κόσμος είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι ήταν από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».

Αναφέρεται στον πόλεμο στην Ουκρανία ως βασικό «κίνδυνο», καθώς και στις «δυνάμεις του ισλαμικού εξτρεμισμού» στη Μέση Ανατολή που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια.

Η Κίνα είναι μια άλλη βασική πρόκληση, καθώς και η μετανάστευση που, όπως είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, «χρησιμοποιείται ως όπλο από εχθρικά κράτη».

Ο Σούνακ είπε, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων: «Τα τελευταία πέντε χρόνια η χώρα μας πέρασε τις πιο δύσκολες στιγμές μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Ανταποκριθήκατε σε αυτή την πρόκληση, και μάλιστα με το παραπάνω, και ποτέ δεν ήμουν πιο περήφανος που είμαι Βρετανός», είπε και πρόσθεσε ότι θα κάνει «για πάντα» «ό,τι περνάει από το χέρι μου για να σας παρέχω την ισχυρότερη δυνατή προστασία που μπορώ».

«Αυτή είναι η υπόσχεσή μου προς εσάς».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε δύο εβδομάδες περίπου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αρχικής φορολογικής δήλωσης για το έτος χρήσης 2023, ενώ περιθώριο μέχρι τις 26/7/2024 έχουν ο φορολογούμενοι για . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ιταλία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το πιο γρήγορο γκολ που έχει επιτευχθεί σε Euro, κατάφερε εν τέλει να φτάσει στην ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά και να διατηρήσει το υπέρ τη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης. Ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1993. Την πολιτική του πορεία . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μπορεί στη Χαριλάου Τρικούπη να μην επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα για προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα στελέχη που εκφράζουν τον προβλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για φωτιά στον Ρηγανόκαμπο. Στο σημείο σπεύδει μεγάλη δύναμη της ΠΥ ενώ έχει κληθεί και η αστυνομία. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  ΝΕΟΤΕΡΑ: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Γουμένισσα Καλαβρύτων. Η φωτιά δεν απείλησε σπίτια. Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις Πρώτη ενημέρωση: Πυρκαγιά στη Γουμένισσα Καλαβρύτων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για το Σάββα
Image
Image

Search