ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Υπέγραψε διάταγμα για την εαρινή κατάταξη κληρωτών στις ένοπλες δυνάμεις

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την προγραμματισμένη εαρινή κατάταξη κληρωτών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, με το οποίο έως 150.000 πολίτες καλούνται να εκτελέσουν τη στρατιωτική θητεία τους, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Όλοι οι άρρενες στη Ρωσία οφείλουν να εκτελέσουν στρατιωτική θητεία διάρκειας ενός έτους από την ηλικία των 18 ετών.

Τον Ιούλιο, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ψήφισε να αυξηθεί η μέγιστη ηλικία στρατολόγησης στα 30 από τα 27 έτη. Η νέα νομοθεσία τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024.

Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία είναι ένα ευαίσθητο θέμα στη Ρωσία, όπου πολλοί κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν να παραλάβουν τα χαρτιά της στρατολογίας κατά τις δύο ετήσιες περιόδους στρατολόγησης.

Οι στρατεύσιμοι δεν μπορούν να αναπτυχθούν νομίμως για να πολεμήσουν εκτός Ρωσίας και είχαν εξαιρεθεί από μια περιορισμένη επιστράτευση το 2022, στο πλαίσιο της οποίας είχαν επιστρατευθεί τουλάχιστον 300.000 άνδρες με προηγούμενη στρατιωτική εκπαίδευση για να πολεμήσουν στην Ουκρανία – αν και μερικοί κληρωτοί εστάλησαν στο μέτωπο κατά λάθος.

Το Σεπτέμβριο, ο Πούτιν είχε υπογράψει διάταγμα με το οποίο καλούνταν στις ένοπλες δυνάμεις έως 130.000 κληρωτοί. Την περασμένη άνοιξη η Ρωσία σχεδίαζε τη στρατολόγηση 147.000.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε ταυτόχρονα το έγγραφο για την αποστρατεία αυτών που ολοκλήρωσαν τη βασική εκπαίδευσή τους. Αυτοί οι εκπαιδευμένοι στρατιώτες μπορούν να δηλώσουν εθελοντές για να υπηρετήσουν στο μέτωπο της Ουκρανίας και δέχονται πιέσεις για να υπογράψουν το σχετικό συμβόλαιο, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.

ertnews.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μια ιστορική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, αφού ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην καυτή έδρα του και προκρίθηκε στο Final Four της EuroLeague μετά από 12 χρόν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ντόρτμουντ προκρίθηκε για τρίτη φορά στον τελικό του Champions League, ψάχνοντας το δεύτερο τρόπαιο εκεί όπου ηττήθηκε την προηγούμενη φορά, στο "Γουέμπλεϊ". Το 1-0 επί της Παρί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το καθήκον του στο Game 5 στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε 81-72 της Μακάμπι και προκρίθηκε στο Final Four της EuroLeague. Ο Εργκίν Αταμάν ήταν ευτυχισμένος πο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η αναμονή έλαβε τέλος. Οριστικά. Μετά από δώδεκα (12) χρόνια, που έμοιαζαν να μην έχουν τέλος, ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι ξανά στο Final Four. Σε ένα παιχνίδι που οι άμυνες τσάκιζα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η σιέστα των πασχαλινών διακοπών ολοκληρώνεται και τα κόμματα αρχίζουν να ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενόψει ευρωεκλογών. Ετσι και στην Πάτρα οι κομματικοί μηχανισμοί ετοιμάζουν τις εξορμήσεις τους,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αχαΐας διοργανώνει  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 9η Μάϊου 2024 και ώρα 7:30 μμ το απόγευμα στο Θέατρο Επίκεντρο, Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου 36, στην Πάτρα με θέμα:  «ΕΥΡΩΠΗ:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο των ιπποδρομιών στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου. Με έξι κούρσες παρουσία εκατοντάδων θεατών οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες. Νωρίτερα στην  εκκλησία
Image
Image

Search