ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Νεκρός αστυνομικός σε ανταλλαγή πυρών με έμπορο ναρκωτικών

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα στο Σαρλερουά, στο νότιο Βέλγιο, κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για μια υπόθεση διακίνησης όπλων και ναρκωτικών. Ο ύποπτος τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα κατά την ανταλλαγή πυρών ενώ δύο άλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και η κατάσταση του ενός θεωρείται κρίσιμη.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας του Σαρλερουά Βενσάν Φιας, τα γεγονότα εξελίχθηκαν γύρω στις 6.30 το πρωί, όταν μια ομάδα των ειδικών δυνάμεων της ομοσπονδιακής αστυνομίας πήγε να ερευνήσει το σπίτι του υπόπτου. Ο τελευταίος «υποδέχτηκε» τους αστυνομικούς με το όπλο στο χέρι και «κυριολεκτικά άδειασε τον γεμιστήρα», κρυμμένος πίσω από μια πόρτα.

Ο ένας από τους αστυνομικούς σκοτώθηκε επί τόπου. Στο σημείο στάλθηκαν ενισχύσεις για να μπορέσουν να μπουν στο σπίτι. Ο ύποπτος βρέθηκε τραυματισμένος μέσα στο σπίτι και υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί ενεργούσαν στο πλαίσιο μιας έρευνας για «σύσταση συμμορίας, διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο οχημάτων και όπλων».
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο και οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του 36χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε.

«Αυτή είναι μια μαύρη ημέρα για τη βελγική αστυνομία» σχολίασε ο Ερίκ Σνεκ, ο ασκών χρέη διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και είναι το Σάββατο του Λαζάρου. Η Ορθόδοξη Εκκλησια γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ                                27,28 Απριλίου 2024 (Από 7 π.μ. Σαββάτου έως 7 π.μ. Δευτέρας) Αγγειοχειρουργός:Κουρή ΑναστασίαΑγ. Νικολάου 41-43, 1ος όροφος, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε την Παρασκευή, η Αστυνομία στην Πάτρα, μετά τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης. Ειδικότερα, ομάδα ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Μαλανδρίνου θα μεταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος ηγετικό στέλεχος των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τη Δευτέρα, για συμμετοχή στην
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας το 1996 στην Ατλάντα και Αργυρός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, Νίκος Κακλαμανάκης αναγορεύεται σήμερα σε επίτιμο Διδάκτορα των Τμημάτων Λογοθεραπείας και Φυσικοθερ
Image
Image

Search