ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή – Aυξάνονται οι περιπολίες

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική, καθώς και σήμερα Κυριακή (30.06.2024) θα είναι δύσκολες οι συνθήκες με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να παραμένει μεγάλος λόγω των ισχυρών ανέμων.

 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σημερα Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

-Περιφέρεια Κρήτης

-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας)

Σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας

Ο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς έχει θέσει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

 

Την ίδια ώρα το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Περιφερειών τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις σε περίπτωση που ξεσπάσει φωτιά. 

Παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

 

ΠΗΓΗ

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος για φωτιά (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται για την Τρίτη (02/07) σε 19 περιοχές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφιαλτικές στιγμές έζησε πριν από μερικές ημέρες μία 26χρονη κοπέλα στην Αγία Βαρβάρα όταν την ώρα που κοιμόταν με το ανήλικο παιδί της δέχθηκε ξαφνικά άγρια επίθεση από τον πρώην . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο σεισμοί με διαφορά ενός λεπτού σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (1/7) στην Περαχώρα Κορινθίας.Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο πρώτος σεισμός μεγέθο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του πρώην δημάρχου Πάργας, Θανάση Λιόλιου. Ο Θανάσης Λιόλιος εντοπίστηκε νεκρός στην παραλία Λούτσα της Πρέβεζας. Τα ίχνη του είχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, αλλά και στον εκπαιδευτικό κύκλο, η είδηση θανάτου του μαθηματικού Στέλιου Ζαμπέτη. Ο καθηγητής και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ Ιωάννης
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Με την πρόσκληση του διαγωνισμού «Αναβάθμιση Υποδομών καινοτομικής διασύνδεσης γνώσης και επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο ανάπτυξης του PAT
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε χθες Δευτέρα 1.7 η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου που αφορά το
Image
Image

Search