ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Παραλίγο… μοιραίο το σουβλάκι – Πώς σώθηκε ανήλικος από πνιγμό

 Μια μπουκιά του έφραξε τον αεραγωγό και το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Μια βόλτα λίγο έλειψε να μετατραπεί σε εφιάλτη για μία παρέα παιδιών, μαθητών του Γυμνασίου, στην Εύβοια, όταν κατέβηκαν στον Κάραβο, το λιμάνι του Αλιβερίου, για να κάνουν τη βόλτα τους.

Όπως αναφέρει το evima.gr, έκατσαν για να φάνε σουβλάκια κι ένα από τα παιδιά τρώγοντας μία μεγάλη μπουκιά, άρχισε να δυσφορεί. Η μπουκιά του έφραξε τον αεραγωγό και το παιδί δεν μπορούσε καν να αναπνεύσει. Ένα άλλο παιδί από την παρέα, ωστόσο, αμέσως έτρεξε προς το μέρος του και κάνοντάς του τον χειρισμό Heimlich, δηλαδή τις κοιλιακές ωθήσεις, κατάφερε να τον σώσει!

Το παιδί είχε παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312, και στη σελίδα της αναρτήθηκε το περιστατικό που όπως τόνισε, τους γεμίζει αισιοδοξία καθώς όσα δίδαξαν στα σεμινάρια, βοηθούν στην πράξη τους ανθρώπους. «Πως να μην καμαρώνουμε όταν χάρη στον κύκλο σεμιναρίων που διοργανώνει η ομάδα μας κάθε χρόνο σε σχολικές μοναδες, ΣΏΘΗΚΕ μια ζωή», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν νεαρό 20 ετών σημειώθηκε στο Ηράκλειο. Το δυστύχημα έγινε στις 7.20 το πρωί της Δευτέρας, μεταξύ Στερνών και Ασημίου. Το αυτοκίνητο που . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν οι 13 συλληφθέντες, για τη φωτιά στην περιοχή Μπίστι, στην Yδρα. Τόσο ο καπετάνιος και οι δύο μηχανικοί όσο και τα υπόλοιπα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τα μπλε (σταθερά) και τα κίτρινα (κυμαινόμενο) τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας αναδεικνύονται ως οι φθηνότερες επιλογές για τους οικιακούς καταναλωτές κατά το πρώτο εξάμηνο του έτου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή  σε ηλικία 72 ετών ο ιδιοκτήτης του κέντρου “Σελήνη” στα Σαγέικα Δυτικής Αχαΐας Για την απώλειά του ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και πρώην Δήμαρχος Δυτικής Α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή  σε ηλικία 72 ετών ο ιδιοκτήτης του κέντρου “Σελήνη” στα Σαγέικα Δυτικής Αχαΐας Για την απώλειά του ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και πρώην Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, μέσα από ανακοίνωση του, γνωστοποιεί πως τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ανήμερα του Αγίου Πνεύματος 2024.   Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «ενημερώνουμε ότι τα εμπορι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Από την Τρίτη 25 Ιουνίου οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων θα γεμίσουν από χαρούμενες παιδικές φωνές, χαρές και χαμόγελα. Είν
Image
Image

Search