ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρία χρόνια στον οδηγό για τον θάνατο του Ιάσονα σε τροχαίο έξω από τη Βουλή

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό , οδηγό υπηρεσιακού βουλευτικού αυτοκινήτου, που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για το τροχαίο έξω από την Βουλή στις 12 Μαρτίου 2021, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της Έδρας που ζήτησε την ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του 23χρονου μοτοσυκλετιστή χαρακτηρίζοντας «βαρύτατη και σωρευτική» την αμέλεια του αστυνομικού . Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας , ο κατηγορούμενος «ακολούθησε την παρακινδυνευμένη πρακτική» και έστριψε αριστερά στην Β. Σοφίας για να εισέλθει στον αύλειο χώρο της Βουλής ,παρά την ,με σήμανση στο οδόστρωμα, ένδειξη για αναγκαστική ευθεία πορεία των οχημάτων, κλείνοντας τον δρόμο στην πορεία του 23χρονου.

 

Οι δικαστές αρνήθηκαν στον κατηγορούμενο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου που ζήτησε μέσω του συνηγόρου του καθώς, όπως διατύπωσε η υπεράσπιση, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και έχει καθαρό ποινικό μητρώο.

Ανάλογη απορριπτική για το ελαφρυντικό, πρόταση υπέβαλε και ο Εισαγγελέας ο οποίος ανέφερε πως ο κατηγορούμενος δεν επιδείκνυε σύννομη συμπεριφορά παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. «Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Παρόντες στην ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ήταν οι γονείς και τα αδέλφια του Ιάσονα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από την 1η Ιουνίου στις παραλίες της Πάτρας θα κάνουν την φετινή τους εμφάνιση οι ναυαγοσώστες, καθώς μέχρι τότε θα ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός ανάληψης του έργου της ναυαγο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Φύγε, θα γίνει έκρηξη και μην πάρεις την Αστυνομία», είπαν μιλώντας καθαρά ελληνικά προτάσσοντας όπλο στον υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που είχε βάρδια στο εργοτάξιο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Oι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας  το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαϊου θα πλημμυρίσουν από χιλιάδες πατρινούς και πατρινές οι οποίοι θα απολαύσουν  μια πανδαισία χορών, μουσικής κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Στον Πύργο, εγκυμονούσα γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία τον πρώην σύζυγό της για ξυλοδαρμό. Όπως ανέφερε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Oι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας  το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαϊου θα πλημμυρίσουν από χιλιάδες πατρινούς και πατρινές οι οποίοι θα απολαύσουν  μια πανδαισία χορών, μουσικής και τραγουδιών απ΄ όλη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Στον Πύργο, εγκυμονούσα γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία τον πρώην σύζυγό της για ξυλοδαρμό. Όπως ανέφερε στους Αστυνομικούς, ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην  Πάτρα θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μετά και την έναρξη αντιπυρικής περιόδου, αλλά και και τις πρώτες φωτιές που εκδηλώθηκαν στ
Image
Image

Search