ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρία πλοία με 332 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα αναχώρησαν από το λιμάνι της Λάρνακας

Αναχώρησε σήμερα το απόγευμα από το λιμάνι της Λάρνακας η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με τελικό προορισμό τη Γάζα, η οποία εντάσσεται στην πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας «Αμάλθεια».

Τρία σκάφη και μια φορτηγίδα μεταφέρουν συνολικά 332 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως επίσης και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εκφόρτωση της βοήθειας στη Γάζα.
Αναχωρεί από λιμάνι Λάρνακας το ρυμουλκό Ledra Dynamic μεταφέροντας βοήθεια στη Γάζα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή αποστολή συμμετέχουν το φορτηγό πλοίο Jennifer, το ρυμουλκό Open Arms, το υποστηρικτικό σκάφος Lydra dynamics και η φορτηγίδα ARES.

To φορτηγό πλοίο Jennifer, φέρει 282 παλέτα ανθρωπιστικής βοήθειας, συνολικού βάρους 237 τόνων, ενώ μεταφέρει και τροχοφόρο γερανό ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την εκφόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η φορτηγίδα ARES, η οποία ρυμουλκείται από το Open Arms, μεταφέρει 109 πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας με συνολικό βάρος 95 τόνους.

Το υποστηρικτικό σκάφος Lydra Dynamics μεταφέρει υποστηρικτικό προσωπικό και, ειδικότερα, το εξειδικευμένο προσωπικό που θα χειρίζεται τον τροχοφόρο γερανό που φέρει το Jennifer.

Τα τρία πλοία και η πλωτή πλατφόρμα θα χρειαστούν περίπου 65 ώρες για να φτάσουν στη Γάζα, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή κατασκευάστηκε πρόχειρη προβλήτα στην οποία θα εκφορτωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια.

Αυτή θα είναι η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου, όπου οι κυπριακές αρχές έχουν ανοίξει, σε συνεργασία με το Ισραήλ, ανθρωπιστικό θαλάσσιο διάδρομο για τη διευκόλυνση φορτίων που φθάνουν κατευθείαν στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορες μεθόδους αποσπούν χρηματικά ποσά από πολίτες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατέληξε η 44χρονη γυναίκα η οποία το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης κατέρρευσε στην πλατεία Κορνάρου μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη, ένας 47χρονος άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για το άγριο έγκλημα στη Σάμο. Η κόρη του 75χρονου μίλησε στο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Safety Project συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών –Μαιευτών Πάτρας, πραγματοποίησε την εκδήλωση “Family Day” όπου αφορά στα Δικ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests σήμερα Μ. Πέμπτη: Πάτρα, Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», 08:00-20:00Αίγιο, Νοσοκομείο Αιγίου, 08:30-14:30Πάτρα, Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, 08:0
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, σημειώθηκε για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου δίπλα υπήρχαν αρκετά σπίτια. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Image
Image

Search