Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα αναζητώντας στιγμές ξεκούρασης, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ιδιαίτερα αυξημένοι όγκοι οχημάτων σε βασικούς οδικούς άξονες, όπως η Αθηνών–Κορίνθου και η Αττική Οδός, αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά, όπου η πληρότητα των δρομολογίων φτάνει σε υψηλά επίπεδα.
Στο «κόκκινο» είναι ο Κηφισός τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο. Αυξημένη η κίνηση και στην Αττική οδό μιας και σημειώνονται καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα άνω των 60 λεπτών από κόμβο Μαραθώνος έως κόμβο Μεταμόρφωσης.
Επιπλέον, καθυστερήσεις άνω των 30 λεπτών σημειώνονται και στην έξοδο για Λαμία στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή από σήμερα, Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2025, έως και τη Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2025, αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας.
Για τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.
Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει την Παρασκευή (6/6) από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο (7/6) από τις 08:00 έως τις 13:00.
Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει τη Δευτέρα (9/6) από τις 16:00 έως τις 23:00.
