Η αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων άγγιξε τα 778 δισ. ευρώ πέρυσι, με αύξηση 6 δισ. ευρώ σε μια χρονιά που δεν αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες, αλλά η οικοδομική δραστηριότητα κάλυψε ένα μικρό μέρος της μεγάλης χασούρας της περασμένης δεκαετίας.
Η αύξηση της έκπτωσης φόρου από το 10% στο 20% για όσους έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους με αξία έως 500.000 ευρώ οδήγησε σε αύξηση των ασφαλίσεων και των δικαιούχων έκπτωσης και ο συγκεκριμένος λογαριασμός κουρεύτηκε στην τελευταία εκκαθάριση κατά 21 εκατ. ευρώ (από 7 εκατ. ευρώ πέρυσι).
Πλούσιοι και φτωχοί
Όπως είναι αναμενόμενο, ο πλούτος των Ελλήνων σε ακίνητα συγκεντρώνεται στην Αττική και μοιραία οι κάτοικοι της περιφέρειας επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος. Η αξία των ακινήτων στην περιφέρεια Αττικής άγγιξε τα 411 δισ. ευρώ και 2,5 εκατομμύρια ΑΦΜ, ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν συνολικό φόρο 1,218 δισ. ευρώ.
