ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στην Πλάκα Κερατέας - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, εστάλη 112 για 4 οικισμούς (Νεότερα)

Νεότερα:

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, δεν έχουν κοπάσει και οι εστίες είναι πολλές», δήλωσε αρχικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ Δημήτρης Λουκάς, και στη συνέχεια, τόνισε: «Δίνουμε μεγάλη μάχη. Έχουν καεί σπίτια, αυτό είναι σίγουρο, όμως επιχειρούν όλες οι δυνάμεις, επίγειες και από αέρος και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να σταματήσει και να μην περάσει η φωτιά προς τον δρυμό. Ο άνεμος είναι πολύ ισχυρός και δημιουργεί συνεχώς εστίες». Ο δήμαρχος τόνισε πως η αεροπορική βάση «την έχει γλιτώσει και δεν κινδυνεύει».

Στην περιοχή της Κερατέας επιχειρούν: 6 ομάδες της ΟΠΚΕ, 8 Ομάδες Δίας, 5 περιπολικά της τροχαίας, 2 περιπολικά της ασφαλείας, 6 περιπολικά της Αμεσης Δράσης και 3 περιπολικά γειτονικών Αστυνομικών Τμημάτων.

Πάνω από 140 πυροσβέστες στη μάχη της κατάσβεσης. Από αέρος επιχειρούν 17 εναέρια μέσα.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί με ασφάλεια 6 οικισμοί.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνδράμουν Αστυνομία, που φροντίζει για τις εκκενώσεις, ΟΤΑ και ο στρατός με μηχανήματα έργου.

Ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Θανάσης Μακροδημήτρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι έχουν καεί τέσσερις μόνιμες κατοικίες στην περιοχή Πλάκα.

H κίνηση των οχημάτων από Λαύριο προς Αθήνα διεξάγεται: 1) μέσω της Λ. Aθηνών-Σουνίου προς Βάρκιζα, 2) μέσω της Λ. Λαυρίου προς Μαρκόπουλο.

Έχουν ήδη απογειωθεί 6 τράκτορες από Τατόι προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Αυτή τη στιγμή το πύρινο μέτωπο έχει διασπαστεί σε τέσσερις διαφορετικές εστίες.

Σε ισχύ είναι αυτή τη στιγμή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σύμφωνα με την Τροχαία παραμένουν οι ακόλουθες εκτροπές στην περιοχή της Λαυρεωτικής:

1) Παλαιάς Λ.Λαυρίου και επαρχιακή οδό Κερατέας -Αναβύσσου

2) Παλαιάς Λ. Λαυρίου και Λεωφόρου Λαυρίου

3) Καμαρίζης και Λ. Λαυρίου

4) Προφήτη Ηλία και Πάρνηθος (Λεγραινά)

5) Διασταύρωση Μεγάλα Πεύκα (Συντερίνα)

7) Καμαρίζας και Μαρωνείας (Αγιος Κων/νος)

8) Λεωφόρος Αθηνών και Σουνίου και Αγίας Παρασκευής

Πρώτη ενημέρωση: Νέα φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στην Κερατέα και συγκεκριμένα κοντά στον οικισμό Πλάκα. Στις 12.30 εστάλη 112 για 4 οικισμούς. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι κάτοικοι του Πανοράματος, της Παλαιοκαμάριζας, του Μαρκατίου και της Πλάκας πρέπει να εκκενώσουν προς Λαύριο μέσω ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου.

Η φωτιά είναι μεγάλη, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι 9 μποφόρ. 

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην Κερατέα, η Αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές κυκλοφορίας:

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την πλευρά Τογάνι

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την είσοδο για Μαρκάτι

Στο σημείο βρίσκονται 56 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από αύριο το μεσημέρι έω . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας όταν σύμφωνα με πληροφορίες δύο αδέλφια διαπληκτίστηκαν  σε πλειστηριασμό για τραπεζοκαθίσματα. Το  συμβάν έλαβε χ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Για αρκετό καιρό φαίνεται πως είχαν μπει στο στόχαστρο των αξιωματικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας οι τρεις Έλληνες, που χθες προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους στον Ανακριτή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων προσφέρει για 4η χρονιά δωρεάν μαθήματα κολύμβησης σε προχωρημένους και αρχάριους στην Πλαζ Αγυιάς. Τα μαθήματα του Πάρκου στοχεύου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων προσφέρει για 4η χρονιά δωρεάν μαθήματα κολύμβησης σε προχωρημένους και αρχάριους στην Πλαζ Αγυιάς. Τα μαθήματα του Πάρκου στοχεύουν στην εξοικείωση το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, αλλά και στον εκπαιδευτικό κύκλο, η είδηση θανάτου του μαθηματικού Στέλιου Ζαμπέτη. Ο καθηγητής και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ Ιωάννης
Image
Image

Search