ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ύδρα: Ποινική δίωξη και στους επιβάτες της θαλαμηγού

Εξελίξεις σημειώνονται στο ζήτημα της μεγάλης φωτιάς στην Ύδρας, με φόντο τα ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών και τις αντιδράσεις γιατί επετράπη στους επιβαίνοντες του σκάφους, υπηκοότητας Καζακστάν να αποχωρήσουν από τη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη στην παρέα απο το Καζακστάν που επέβαινε στο σκάφος, για ηθική αυτουργία, πλην των δύο ανήλικων.

Το σημείο όπου εντοπίστηκαν τα υπολείμματα από τις κροτίδες
Σε ντοκουμέντα που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA φαίνονται τα σημεία όπου εντοπίστηκαν οι κροτίδες κατά τη διάρκεια της δεύτερης αυτοψίας.

Το σενάριο που εξετάζεται, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, είναι νεαροί που επέβαιναν στη θαλαμηγό να έριξαν τις κροτίδες όσο βρίσκονταν στον όρμο και έπειτα το σκάφος Tender να μετέβη στο σημείο για να κατασβήσει τη φωτιά.

Τα υπολείμματά επιβεβαιώνουν τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που υποστήριξαν ότι άκουσαν πολλούς κρότους χωρίς να δουν πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται από την θαλαμηγό.

Στο μικροσκόπιο οι χειρισμοί Λιμενικού και Πυροσβεστικής
Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι χειρισμοί των αξιωματικών του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής που διαχειρίστηκαν την υπόθεση, καθώς έχει διαπιστωθεί σωρεία παραλείψεων και παρατυπιών.

Άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τις έρευνες έθεσαν το ερώτημα «πώς γίνεται το Λιμενικό όταν είχε πάει στο σημείο να μην έχει εντοπίσει κανένα στοιχείο ενώ υπήρχαν υπολείμματα στην περιοχή;».

Οι αξιωματικοί ελέγχονται για τυχόν παραλείψεις που είχαν ως συνέπειά οι Καζακσταοί που επέβαιναν στην πολυτελή θαλαμηγό φύγουν χωρίς καν να εξεταστούν από τις αρχές.

Προσωρινά κρατούμενοι πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος
Προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν τα ξημερώματα ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που είχαν συλληφθεί από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με άλλα 11 μέλη του πληρώματος ως υπαίτιοι της για τη φωτιά.

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθηκαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, σε 7 μέλη του πληρώματος επιβλήθηκε ποσό εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ και στα άλλα τέσσερα 20.000 ευρώ. Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του Λιμενικού, καθώς μαρτυρίες από άλλο σκάφος σε παρακείμενο όρμο φέρεται να έχουν καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Τι υποστήριξε ο καπετάνιος
Ο καπετάνιος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά από τη θαλαμηγό και ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, ενώ ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.

«Αρνούμαι με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οποιαδήποτε σχέση οποιουδήποτε εκ των επιβαινόντων και του πληρώματος επί του πλοίου, την πλοιαρχία του οποίου έχω, με τη διερευνώμενη πράξη και αναφέρομαι σε όσα από την πρώτη στιγμή λεπτομερειακώς κατέθεσα προανακριτικά. Εγώ ειδοποίησα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας άμεσα στις 22:32 από το κινητό μου τον αριθμό 199 και κατόπιν τον αριθμό 112, όπως μου υποδείχθηκε», ανέφερε στην απολογία του ο καπετάνιος της θαλαμηγού.

«Ουδεμία εορτή επιβατών ή μελών του πληρώματος ελάμβανε χώρα. Οι επιβάτες είχαν δειπνήσει στην Ύδρα νωρίτερα, είχαν επιστρέψει στο πλοίο και βρίσκονταν άπαντες επ’ αυτού, έχοντας ολοκληρώσει την κρουαζιέρα τους στα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, η οποία είχε ξεκινήσει προ εβδομάδος», συμπλήρωσε.

Ο καπετάνιος υποστήριξε πως οι Καζακστανοί που είχαν ναυλώσει τη θαλαμηγό δεν έφυγαν νωρίτερα. «Η αναχώρησή τους από τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε εξαρχής, προγραμματιστεί και ουδόλως τροποποιήθηκε το αρχικώς καθορισμένο πρόγραμμά τους. Η κίνηση της θαλαμηγού υπήρξε σύμφωνη απολύτως με το πρόγραμμα αναχώρησης».

ethnos.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνες τόσο για το αρχικό αυτοκίνητο που παρέσυρε τη 17χρονη στη  λεωφόρο Αθηνών, όσο και για όσους πέρασαν και δεν σταμάτησαν διεξάγει η αστυνομία, με αποτέλεσμα η κοπέλα να μείν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική, καθώς και σήμερα Κυριακή (30.06.2024) θα είναι δύσκολες οι συνθήκες με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να παραμένει . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ανέμελες στιγμές σε ένα πανηγύρι στην Κέρκυρα παραλίγο να καταλήξουν σε τραγωδία για ένα 7χρονο κορίτσι που άγγιξε κατά λάθος τα κάγκελα στον περίβολο της εκκλησίας που γινόταν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου μίας γυναίκας, 38 ετών, στο Κερατσίνι. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά περιμένουν το αποτέλεσμα της νεκροτομής, η οποία θα δείξει εάν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην υψηλή ζώνη κινδύνου για πυρκαγιά για σήμερα Κυριακή η Αχαΐα. Σύμφωνα με το χάρτη στην επικίδυνη ζώνη βρίσκεται τόσο η Ηλεία οσο και η Αιτωλοακαρνανία.   Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Δυστυχώς έφυγε από κοντά μας ένας πρωτοπόρος του εθελοντικού κινήματος της περιοχής μας και ιδιαίτερα του τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, ο επικεφαλής της γειτονικής μας Εθελοντικής Ομάδας "Η
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Mια ολοκληρωμένη μελέτη για την διάσωση του περίφημου «ναυαγίου» στη Ζάκυνθο παρουσίασε χθες ομάδα εργασίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτρη Καλιαμπάκο. Στην εκδή
Image
Image

Search