ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Απόστολος Λύτρας: Η στιγμή που η Αστυνομία φτάνει στο νοσοκομείο για τη σύλληψη του

Νέα στοιχεία βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου την ώρα που ο Απόστολος Λύτρας μετέφερε τη σύζυγό του στην ιδιωτική κλινική στους Αμπελόκηπους, όπως τα έχει περιγράψει το θύμα του ξυλοδαρμού στους Αστυνομικούς.

Όλα έγιναν λίγο μετά τη 1 τη νύχτα όταν ο γνωστός ποινικολόγος μετέφερε με το αυτοκίνητό του την 37χρονη σύζυγό του με βαριά τραύματα στο νοσοκομείο. Ο γιατρός που την εξέτασε μόλις διαπίστωσε πως τα χτυπήματα που είχε είναι αποτέλεσμα ξυλοδαρμού ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr διακρίνεται το περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας να φτάνει στην ιδιωτική κλινική ελάχιστα λεπτά πριν από τις 2 τη νύχτα. Στο ίδιο βίντεο, 25 λεπτά αργότερα, φαίνεται το περιπολικό να φεύγει από την κλινική και μπροστά να περπατά με αργό βήμα ο Απόστολος Λύτρας για να συλληφθεί.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=qWWafqrH1i0&ab_channel=ProtoThema

Από το βίντεο προκύπτει πως ο Απόστολος Λύτρας συνελήφθη επί τόπου, στο νοσοκομείο, μετά την καταγγελία του γιατρού και οδηγήθηκε με το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.​

https://www.youtube.com/watch?v=wS2Iv4oSGUo&ab_channel=ProtoThema

Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του Λύτρα για τον ξυλοδαρμό

Τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του Απόστολου Λύτρα, περιέγραψε στην κατάθεσή της η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, Σοφία Πολυζωγοπούλου, η οποία, σε καθεστώς τρόμου, τον παρακαλούσε να σταματήσει και να την πάει σε ένα νοσοκομείο, όπως λέει.

Αναφερόμενη στην άφιξή της στο νοσοκομείο είπε: «Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε» συνεχίζει για να προσθέσει: «Μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Όταν έκτοτε ο αστυνομικός, επειδή δεν ήθελα να καταλάβει κάτι ο άνδρας μου και να φύγει και δεν ήξερα αν εκείνη τη στιγμή έπρεπε να τον εμπιστευθώ, κυρίως δεν ήθελα να φύγει γιατί δεν είχα ειδοποιήσει την αδερφή μου για το τι είχε συμβεί γιατί κρατούσε την κόρη μου. Είπα στον αστυνομικό ότι είμαι δικηγόρος και δεν ήθελα να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή αλλά του είπα να πάρει την κατάθεση του γιατρού. Ενώ εγώ θα πήγαινα να εξεταστώ από ιατροδικαστή. Σημειωτέον ότι αμέσως μόλις είπα στον γιατρό τι είχε συμβεί έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του. Όταν έφτασε η αστυνομία ο σύζυγός μου έδωσε το κινητό μου στον γιατρό ο οποίος μου το έδωσε και έτσι έβγαλα φωτογραφίες με το δικό μου κινητό τις οποίες θα τυπώσω και θα σας τις προσκομίσω. Ο αστυνομικός επέμενε ότι έπρεπε να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή. Του είπα να γράψει ότι έπεσα από τις σκάλες και να μου δώσουν κουμπί πανικού έτσι ώστε οι αστυνομικοί να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και όχι ο άνδρας μου».

Η σύζυγος του Λύτρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο, εκτιμά ο Άρειος Πάγος

Το σκεπτικό πίσω από την διαταγή για την επίσπευση της κύριας ανάκρισης και της δίκης για τον Απόστολο Λύτρα όσον αφορά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του εξήγησαν νωρίτερα κύκλοι του Αρείου Πάγου οι οποίοι σημειώνουν ότι η γυναίκα του εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύγκεκριμένα, σύμφωνα με κύκλους της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η σημερινή παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη για επίσπευση της ανάκρισης και ταχεία εισαγωγή της υπόθεσης του ποινικολόγου στο ακροατήριο, πέραν του ότι είναι μια συνήθης διαδικασία στα εισαγγελικά δρώμενα, έγινε καθώς εκτιμάται ότι το θύμα και σύζυγός του, εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση κινδύνου.

Και αυτό γιατί οι ιατρικές γνωματεύσεις, η σκληρότητα της βίας σε βάρος της συζύγου του, η υποχρέωσή του κ. Λύτρα να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του, δεν εξασφαλίζουν ότι έχει εξαλειφθεί η επικινδυνότητά του και ότι αποκλείεται η επανάληψη της ανάλογης συμπεριφοράς.

Η διαταγή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Σε δεύτερη παρέμβαση για την υπόθεση Λύτρα, νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη, διέταξε την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης στην υπόθεση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα λόγω της σοβαρότητας της κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του.

Με την ίδια παραγγελία η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά κατά προτεραιοτητα να εισαχθεί η υπόθεση και στο ακροατήριο.

Η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη έχει ως εξής:

Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο. ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.  

πηγή protothema.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισόπαλο (1-1) έληξε το παιχνίδι μεταξύ της Σλοβακίας με τη Ρουμανία στη Φρανκφούρτη, το οποίο βόλεψε και τους δύο σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο άλλο ματς. Οι Σλοβάκοι πήραν κεφ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η σύγκρουση στην Στουτγκάρδη δεν βρήκε νικήτρια καθώς έμεινε στο 0-0, όμως είχε μία ομάδα να χαμογελάει και μία να κλαίει. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει το Βέλγιο, αφού στην τετραπλή . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 35χρονου Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού και ο τραυματισμός με μαχαίρι του 45χρονου Κοσοβάρου συγκρατούμενου του. Δράστης είναι ένας ι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει για πρώτη φορά τον Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «UPatras Stars» με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών των φοιτητών τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει για πρώτη φορά τον Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «UPatras Stars» με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών των φοιτητών του. Ο διαγωνισμός,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες απο τεχνικούς πραγματογνώμονες, για τα αίτια το τραγικού εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε εργοτάξιο παραγωγής ασφαλτομίγματος στην περιοχή Λ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπέρασε τους 39 °C η θερμοκρασία στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά την Τετάρτη 26/06/2024, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στη Σκάλα Μεσσηνίας με 40,9 °C. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτ
Image
Image

Search