ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΔΥ: Δύο θάνατοι από κορονοϊό

Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η θετικότητα για covid-19 και γρίπη στην κοινότητα, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού για το διάστημα 13-19 Μαΐου. Ειδικότερα:

Γριπώδης συνδρομή - ILI (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής ανά 1.000 επισκέψεις παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σοβαρή Οξεία Λοίμωξη Αναπνευστικού - SARI (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Ο αριθμός κρουσμάτων SARI ανά 1.000 επισκέψεις παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ιός SARS-CoV2 - λοίμωξη COVID-19

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 117. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ήταν 81 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 636.

Καταγράφηκε μία νέα διασωλήνωση. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ήταν 2 και ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 13.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 6.

Ο αριθμός των θανάτων ήταν 2. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ήταν 4 και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 56.

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 παραμένει η JN.1 .

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε πτώση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε 3 από τις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν, αύξηση σε 4 και σταθεροποίηση σε μία.

Ιός της γρίπης

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα (δίκτυο sentinel) μειώθηκε στο 10% (εποχικό όριο έναρξης/λήξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC).

Στα δείγματα του δικτύου SARI η θετικότητα παρουσίασε αύξηση.

Δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης έχουν νοσηλευτεί 144 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 70 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός - RSV

Η θετικότητα τόσο στην κοινότητα (δίκτυο επιτήρησης Sentinel ΠΦΥ) όσο και στα νοσοκομεία (δίκτυο επιτήρησης SARI) παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Φωτογραφία από το χτυπημένο φτερό του Canadair που βρήκε σε πεύκο, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στη Ναυπακτία, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Την φωτογραφία δημοσίευσ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Αγγλία εξασφάλισε την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου μετά το ισόπαλο 0-0 με τη Σλοβενία με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ να προβληματίζει με την απόδοση της σε ένα ακόμη ματς ενώ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στο 0-0 έμειναν η Δανία με τη Σερβία στο Μόναχο για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου, με τις δύο ομάδες να έχουν βρει δίχτυα από μία φορά, αλλά τα γκολ να μην μετράνε. Μία ισοπαλί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εκπληκτική η Αυστρία, πανηγύρισε την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο του Euro 2024. Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ επικράτησε 3-2 της Ολλανδίας, η οποία προκρίθηκε ως μία από τις καλύτερες τρί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τις εργασίες καθαρισμού και συντήρησης πρασίνου στη «Μικρή Περιμετρική» της Πάτρας, παρακολούθησε από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων ΠΔΕ Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου και ενημερώθηκε για τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στη Ναυπακτία. Στο μεταξύ μηνύματα στέλνονται από το 112  για εκκενώσεις οικισμών. Επίσης, στο πλαίσιο κατάσβεσης της ίδιας φωτιάς, παραλίγο να σημειωθεί ατύχημα με Can
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Η Δημοτική Αρχή θα καταθέσει, αύριο (Τετάρτη 26/6) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, ψήφισμα ζητώντας να παραχωρηθεί στον
Image
Image

Search