ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

"Ώρα Πατρών": Η Δημοτική αρχή “χαρίζει" χρήματα...

Ανακοίνωση με αιχμές από την Ώρα Πατρών για τη δημοτική αρχή:

 

 

 

Με πολλά από τα έργα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης να έχουν βαλτώσει ή να μην έχουν καν ξεκινήσει, η Δημοτική αρχή  ψήφισε το νέο ΒΑΑ 2021-2027 προ μερικών ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να υποβληθεί προς χρηματοδότηση τη νέα χρηματοδοτική περίοδο.

Τα έργα στην Άνω πόλη έχουν βαλτώσει, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους, ή πρόσβαση στο Αρχαίο Ωδείο, το Κάστρο γίνεται με δυσκολία. ενώ υπάρχουν αστοχίες ακόμα και κυρίως έλλειψη προσβασιμότητας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το Δημοτικό Θέατρο παραμένει στη διάθεση των βανδάλων και η εικόνα είναι λυπηρή για το Ιστορικό μνημείο της πόλης.

Μεγάλο μέρος της πόλης δεν έχει συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης και το βιολογικό, ενώ με τις πρώτες βροχές η πόλη πνίγεται.

Ο ποδηλατόδρομος συνεχίζει να γίνεται πρώτο θέμα σε κάθε βροχή όπου μετατρέπεται σε κωπηλατοδρόμιο, η αστοχία και η εμμονή της δημοτικής αρχής να γίνει έξω από τα "τείχη" του παλαιού λιμένα, δημιούργησε πλείστα προβλήματα στο κυκλοφοριακό της πόλης.

Η διαχείριση και η ενημέρωση των πολιτών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέσω έξυπνων λύσεων καθώς και οι έξυπνες θέσεις στάθμευσης παραμένουν ζητούμενα...

Ο κατάλογος είναι μεγάλος για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τους υπόγειους κάδους, τα έργα στο Ιστορικό κέντρο της πόλης...

Το σημαντικότερο όμως που δεν αναδείχτηκε είναι ότι έργα που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020 και δεν ολοκληρώθηκαν έως τις 31/12/23, υποβάλλονται με αντίστοιχες προτάσεις χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027(επισυνάπτεται).

Τα ανεκτέλεστα όμως αυτά έργα στερούν περίπου 32 εκατομμύρια ευρώ από το νέο προϋπολογισμό νέα έργα που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Η έλλειψη προγραμματισμού, σωστής υλοποίησης στο χρονοδιάγραμμά τους από την Δημοτική Αρχή, είχε ως αποτέλεσμα τη μη απορρόφησή στην προηγούμενη περίοδο με αποτέλεσμα να μειώνουν τον προϋπολογισμό κατά το αντίστοιχο ποσόν κατά την υποβολή νέων προτάσεων που κοστίζει στον Πατραϊκό λαό έλλειμμα έργων 32.000.000€, ενώ θα πρέπει να προστεθούν οι αντίστοιχες καθυστερήσεις στα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπου ο Δήμος υπολείπεται σε απορρόφηση κονδυλίων (Φιλόδημος, Τρίτσης, κλπ).  

Έτσι ο προεκλογικός μύθος ότι το ένα ευρώ το κάνουμε δέκα καταρρίπτεται, μένουν τα μεγάλα λόγια της Δημοτικής αρχής ότι καταπολεμά την ανεργία και την φτώχεια...και οι ατελείωτες "διεκδικήσεις της" που έχουν πλέον περιοδική εμφάνιση με αντίστοιχες κινητοποιήσεις...

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Χρηματοδότηση έως και στο 65% των δαπανών τους ή έως και 500.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν επιχειρήσεις σε κλάδους όπως η εστίαση και ο τουρισμός, μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ουνάι Έμερι μίλησε για τη νέα ήττα της Άστον Βίλα, κόντρα στην Μπράιτον για την Premier League, λέγοντας πως υπάρχει κούραση στο ρόστερ, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. "Δεν είναι . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Θήβα, όπου ένα μωρό μόλις ενάμιση έτους έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λεβερκούζεν όχι μόνο έσπασε την κατάρα της Φρανκφούρτης όπου έχει πέντε ήττες τις τελευταίες πέντε σεζόν, αλλά ξέσπασε με 5-1 στην Άιντραχτ για την 32η αγωνιστική της Bundesliga. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα του Πάσχα, στο Άνω Καστρίτσι της Πάτρας, αναβιώνει το μοναδικό έθιμο της «Λέησης» Όπως αναφέρει: ο Κώστας Μπουρδούλης στην ομάδα του facebook Πάτρα η Πόλη της Καρδιάς μας: "Αν ανηφορήσετε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για το μήνα Απρίλιο του έτους 2024, όπως καταγράφηκαν στην Δυτ
Image
Image

Search