ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισπανία - Γεωργία 4-1, Video: Την... προσγείωσε και «έκλεισε» θέση στη ντερμπάρα των «8»

Η Ισπανία εξασφάλισε το "εισιτήριο" για τα προημιτελικά του Euro 2024. Η ρόχα τα είδε στην αρχή λίγο δύσκολα, με την Γεωργία να προηγείται, ωστόσο έκανε την ανατροπή, επικράτησε 4-1 και πανηγύρισε στο φινάλε την πρόκριση.

Οι Γεωργιανοί άνοιξαν το σκορ στο 18ο λεπτό, με τον Λε Νορμάν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 39' ο Ρόδρι ισοφάρισε, ενώ στο 51ο λεπτό ο Ρουίθ με κεφαλιά έδωσε στην Ισπανία το προβάδισμα. Στο 75' ο Γουίλιμας "τελείωσε" την υπόθεση, με τον Όλμο στο 83' να βάζει το κερασάκι.

Η Ισπανία θα βρει απέναντί της στα προημιτελικά του Euro 2024 την διοργανώτρια Γερμανία στις 5 Ιουλίου στις 19:00 στην Στουτγκάρδη.

Το ματς
Η Ισπανία από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε την κατοχή της μπάλας, με τους Γεωργιανούς να αμύνονται βαθιά και να επιχειρούν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η ρόχα είχε κάποιες τελικές με σουτ εκτός περιοχής, ωστόσο της έλειπε η πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στο 11' ο Καρβαχάλ πήρε την κεφαλιά έδιωξε δύσκολα ο Μαμαρντασβίλι και καθάρισε στην συνέχεια η γεωργιανή άμυνα.

Η Γεωργία ξάφνιασε την Ισπανία στην κόντρα. Κακαμπάτζε έβγαλε μία σέντρα ακριβείας, ψάχνοντας τον Κβαρατσχέλια, μπροστά του ήταν ο Λε Νορμάν, ο οποίος με το κορμί του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, οι Γεωργιανοί μπήκαν μπροστά στο σκορ.

Η Ισπανία προσπάθησε να πατήσει γκάζι. Στο 27' ο Πέδρι σούταρε από μακριά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 38' η ρόχα προειδοποίησε. Ο Πέδρι είδε υπέροχα τον ξεμαρκάριστο Γουίλιαμς, ο οποίος πλάσαρε από τα αριστερά, αλλά απέκρουσε ο Μαμαρντασβίλι.

Στο 39' η Ισπανία κατάφερε να βρει την απάντησή της. Ο Ρόδρι έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Μαμαρντασβίλι για το 1-0. Υπήρξε έλεγχος στο VAR για οφσάιντ, ωστόσο το γκολ επικυρώθηκε.

Η Ισπανία μπήκε με φόρα και στο δεύτερο μέρος, με τον Ρουίθ να απειλεί από μακριά. Ωστόσο, στο 49' η Γεωργία πήγε να κάνει πάλι την έκπληξη, αλλά με αδιανόητο τρόπο. Ο Κβαρατσχέλια είδε τον Σιμόν εκτός περιοχής, εξαπέλυσε βολίδα από το κέντρο, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Ντε Λα Φουέντε πίεσαν, με τον Μαμαρντασβίλι στο 51' να αποκρούει δύσκολα απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαμάλ. Εν τέλει, η ρόχα πήρε το προβάδισμα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Γιαμάλ από τα δεξιά γέμισε προς την περιοχή, ο Ρουίθ κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Η Ισπανία είχε τον απόλυτο έλεγχο μετά το δεύτερο γκολ της. Η Γεωργία βέβαια απείλησε στο 68' με ένα σουτ του Τσιταϊσβίλι που έφυγε άουτ. Στο 74' οι Γεωργιανοί έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους, ωστόσο ο Γιαμάλ που έκενα το γύρισμα ήταν εκτεθειμένος.

Λίγα λεπτά αργότερα η Ισπανία ρόμπόρεσε να "τελειώσει" την υπόθεση πρόκριση. Ο Ρουίθ είδε τον Νίκο Γουίλιαμς στα αριστερά της μεσαία γραμμής, εκείνος έκανε το σπριντ, πέρασε όποιον πέρασε μπροστά του και εκτέλεσε εντυπωσιακά εκτός περιοχής για το 3-1.

Η Ισπανία δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της λέξη. Αξιοποίησε πλήρως την υπεροχή της, για να βρει και τέταρτο γκολ. Ο Όλμο πάτησε στην περιοχή και με υπέροχο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-1 στο 83ο λεπτό.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Πέδρι, Ρόδρι, Ρουίθ, Γιαμάλ, Μοράτα, Γουίλιαμς.
ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι, Κάσια, Ντβάλι, Λοχοσβίλι, Κιτεϊσβίλι, Κοτσορασβίλι, Τσακβετάντζε, Μικαουτάντζε, Κβαρατσχέλια

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha και θα αναφερθεί στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και στην κεντροαριστερά. . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στο LIVE NEWS για την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ και για τους υποψήφιους. Ο κύβος ερρίφθη, με το ΠΑΣΟΚ να οδεύει ολοταχώς για εσ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Στέλιος Γκαρίπης, δικηγόρος, μίλησε για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου σήμερα το πρωί στο Νέο Ψυχικό. Οι σφαίρες «έπεφταν» βροχή το πρωί μέσα σε κατοικημένη περιο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο σπίτι της μητέρας του βρίσκεται ο 15χρονος μετά το εξιτήριο που έλαβε από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο. «Είναι ακόμα σε σοκ αλλά πλέον είναι ασφαλής» λέει στο η μητέρα του ανήλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου. Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται: "Στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη βίαιο επεισόδιο διαδραματίστηκε, αυτή τη φορά στο χωριό Μυρτιά του Πύργου, με πρωταγωνίστρια μία νεαρή γυναίκα, η οποία -όπως κατήγγειλε στην αστυνομία, δέχθηκε επίθεση από τον άνδρα με τον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην καλοκαιρινή γιορτή του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου «Μέριμνα», η οποία πραγματοποιήθηκε στον καταπράσινο κήπο του ιδρύματος, παρευρέθηκε την Δευτέρα  01 Ιουλίου 2024, η Αντιπεριφερειάρχης Κο
Image
Image

Search