ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολωνία - Ολλανδία 1-2: Τρίποντο με ανατροπή και λυτρωτή τον Βέχορστ

Το εναρκτήριο ματς του 4ου ομίλου του Euro 2024 μεταξύ της Πολωνίας και της Ολλανδίας αποδείχτηκε συναρπαστικό και συγκλονιστικό, με το φινάλε να βρίσκει τους οράνιε να χαμογελούν. Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 16' με τον Μπούκσα, όμως οι παίκτες του Κούμαν βρήκαν την ισοφάριση στο 29' με τον Χάκπο και στο 83' πήραν το σπουδαίο τρίποντο με τον Βέχορστ, για να αρχίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο 17ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το ματς

Η Ολλανδία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του "Volksparkstadion" με τον αέρα του φαβορί έναντι της Πολωνίας (που είχε στον πάγκο τον τραυματία Λεβαντόβσκι) και επιχείρησε να τον δικαιολογήσει άμεσα, αφού με το καλημέρα πήρε τα ηνία και άρχισε να φτιάχνει φάσεις με ρυθμό... πολυβόλου στα αντίπαλα καρέ.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Χάκπο νικήθηκε από τον Σέσνι, πέντε λεπτά αργότερα το σουτ του Ρέιντερς από πλεονεκτική θέση έφυγε ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 14'το διαγώνιο σουτ του Σίμονς. Ωστόσο, η απάντηση της Πολωνίας ήταν αποστομωτική, αφού στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι άνοιξε το σκορ, απολύτως κόντρα στη ροή της αναμέτρησης.

Ο Ζιελίνσκι εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μπούκσα νίκησε τον Φερμπρούχεν με γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής (1-0), με τους οράνιε να μην χάνουν ωστόσο την αυτοκυριαρχία τους και μέσα σε λίγα λεπτά να έχουν νέο σετ χαμένων ευκαιριών.

Στο 20ο λεπτό ο Σέσνι έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Φαν Ντάικ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και στο 22' ο Ντεπάι δεν σημάδεψε σωστά αν και είχε πιάτο όλη την εστία των Πολωνών, με την ομάδα του Κούμαν να συνεχίζει πάντως να ασκεί μεγάλη πίεση στην αντίπαλό της και να επιβραβεύεται στο 29'.Τότε που ο Χάκπο, απ

ό τους πλέον δραστήριους παίκτες της στο χορτάρι, επιτέθηκε κατά μέτωπο και έκανε το δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να αλλάζει πορεία, για να αιφνιδιάσει τον Σέσνι και να ισοφαρίζει το σκορ (1-1).

Η μοναδική απειλή από πλευράς Πολωνίας στο πρώτο μέρος, πέρα από τη φάση του γκολ, ήταν το σουτ του Κίβιορ εντός περιοχής στο 33' που αποκρούστηκε με δυσκολία από τον Φερμπρούχεν, με την σούπερ ορμητική Ολλανδία να έχει από την πλευρά της δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει πριν το φινάλε του πρώτου μέρους αλλά τους Χάκπο και Ντεπάι να αδυνατούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο που είχε έναν φρενήρη ρυθμό και βρήκε την Ολλανδία να κυριαρχεί, το δεύτερο ήταν πολύ πιο ισορροπημένο, με τους οράνιε να έχουν την πρώτη μεγάλη φάση στο 54' με το άστοχο πλασέ του Σίμονς (σε ταχύτατη κόντρα που έβγαλαν και εξαιρετική πάσα του Χάκπο) αλλά την Πολώνια να παίρνει το πάνω-χέρι στη συνέχεια και να έχει δύο καλές στιγμές μέσα σε λίγα λεπτά με τους Κίβιορ και Ζαλέφσκι.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν στις πρώτες κινήσεις από τον πάγκο με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, με την Ολλανδία να ανακτά σχετικά σύντομα την κατοχή και να αγγίζει την ανατροπή τόσο στο 64' όσο και στο 69', με πρωταγωνιστή και στις δύο περιπτώσεις τον Ντάμφρις.

Στο 74ο λεπτό ο Ντε Φράι δεν βρήκε στόχο, σε κεφαλιά που πήρε μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Κούμαν να βλέπει την ομάδα του να μην είναι τόσο απειλητική στο δεύτερο μέρος και να αλλάζει δίδυμο επιθετικών στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Βέχορστ και Φρίμπονγκ να αντικαθιστούν τους Μέμφις και Χάκπο.

Η κίνηση αυτή αποδείχτηκε σοφή αφού στο 83' ο Βέχορστ τρύπωσε στην καρδιά της πολωνικής άμυνας και μετά από κάθετη πάσα του Ακέ νίκησε τον Σέσνι με άψογο πλασέ με το αριστερό στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα, για να ολοκληρώσει την ανατροπή (1-2) με το 12ο γκολ του με τη φανέλα των οράνιε.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Σάλαμον (86' Μπερεζίνσκι), Μπέντναρεκ, Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι (78' Πιοτρόφσκι), Ρόμαντσουκ (55' Σλισζ), Ζαλέφσκι, Ουρμπάνσκι (55' Σβιντέρσκι), Μπούκσα, Σ. Σιμάνσκι (46' Μόντερ)
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (87' Φαν ντε Φεν), Σούτεν, Ρέιντερς, Φέρμαν (62' Βαϊνάλντουμ), Σίμονς (62' Μάλεν), Μέμφις (81' Βέχορστ), Χάκπο (81' Φρίμπονγκ)

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος του εργαζόμενου σε εργοτάξιο πίσσας, έξω από το Αγρίνιο, όταν μετά από έκρηξη οι φλόγες τον εγκλώβισαν σε κοντέινερ. Η μητέρα του άτυχου χειριστή μιλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 38 °C σημειώθηκαν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά την Τρίτη 25/06/2024, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στα Προσφυγικά Πάτρας με . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη λήξη του φετινού εργαστηρίου του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων με θέμα, «Αστικοί Λαχανόκηποι»,  τιμητικοί καλεσμένοι ήταν το ΚΑΔΠ ΜΕΑ - ΚΟΜΑΙΘΩ, όπου τα παιδιά σε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου προγρα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος του εργαζόμενου σε εργοτάξιο πίσσας, έξω από το Αγρίνιο, όταν μετά από έκρηξη οι φλόγες τον εγκλώβισαν σε κοντέινερ. Η μητέρα του άτυχου χειριστή μιλώντας στο Star λέει
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 38 °C σημειώθηκαν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά την Τρίτη 25/06/2024, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στα Προσφυγικά Πάτρας με 39,3 °C. Σύμφωνα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη λήξη του φετινού εργαστηρίου του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων με θέμα, «Αστικοί Λαχανόκηποι»,  τιμητικοί καλεσμένοι ήταν το ΚΑΔΠ ΜΕΑ - ΚΟΜΑΙΘΩ, όπου τα παιδιά σε ρόλο… γεωπόνου συγκό
Image
Image

Search